Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saulučių“ piešimas ant asfalto BMW M4 vairuotojui kainuos teisę vairuoti

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas, kuris pasipiktino socialiniame tinkle „TikTok“ rastu vaizdo įrašu. Jame matosi, liaudiškai tariant, „saulutes“ aplink žiedinę sankryžą piešiantis BMW M4. Skaitytojo teigimu, toks pažeidėjo elgesys neturi būti toleruojamas ir šiuo įvykiu turėtų susidomėti policijos pareigūnai.
BMW M4
BMW M4

Minėtas vaizdo įrašas buvo užfiksuotas Panevėžio rajone, greta Pakuodžiupių kaimo esančioje žiedinėje sankryžoje. Vaizdo įraše matomas BMW M4 aplink sankryžą čiuožia šonu, vienu metu kliudo kelkraštį.

Pasak skaitytojo, su šiuo BMW važinėja internete puikiai žinomas panevėžietis D.J.

„Įdomi situacija Lietuvoje. Pareigūnė buvo nubausta už tai, kad važiavo kelio viduryje, SEL`as savo laiku irgi prarado teises ir, manau, iš to pasimokė, bet pastaruoju metu akiratyje atsirado BMW automobilis, kurį žino visas Vilnius ir ne tik. Šis pilietis, prisistatantis D.J., leidžia sau ne tik chuliganišką vairavimą, bet ir tikrai sukelia nemažą avarinę situaciją“, – laiške rašė skaitytojas, pridėjęs ir vaizdo medžiagos kopiją.

VIDEO: Panevėžio raj. užfiksuotas chuliganiškas BMW M4 vairuotojo elgesys

Atvejus tiria ir Panevėžio, ir Šiaulių pareigūnai

Panevėžio apskrities VPK atstovas spaudai Tadas Martinaitis tvirtina, kad vaizdo medžiagą iš Pakuodžiupių žiedinės sankryžos policijos pareigūnai yra gavę. Dėl vaizdo įraše matomų veiksmų pradėtas tyrimas. Bus aiškinamasi, kas chuliganiškai vairavo BMW M4.

Beje, šis BMW M4 „saulutes“ piešė ne tik Panevėžyje. Nelegalių traukos lenktynių metu Šiauliuose taip pat buvo užfiksuotas analogiškas atvejis, tačiau kur kas pavojingesnis. Tokius veiksmus vairuotojas atliko ant šaligatvių stovint minioms žiūrovų, tad bet koks nesėkmingas judesys vairu ar akceleratoriumi čia galėjo baigtis dar skaudžiau.

Momentas Šiauliuose taip pat užfiksuotas vaizdo įraše, kuriame matosi ir prie vairo sėdinčio asmens veidas. Šį atvejį ėmėsi nagrinėti Šiaulių policija.

Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėjas Artūras Šliavas tvirtino, kad tądien nelegalių lenktynių metu policija užfiksavo daug pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Greiti ir įsiutę“ Lietuvos miestuose

15min žiniomis, protokolas surašytas ir išsiųstas ir pačiam BMW M4 savininkui. Jam skirta 225 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas 12 mėnesių. Šį sprendimą asmuo galės skųsti.

Policijos pareigūnai primena, kad chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų. Už šį pažeidimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienerių iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius