Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas taupo: BMW, „Volkswagen“ ir kitus automobilius atidavė ministerijai

Seimo kanceliarija mažina senų automobilių ūkį ir perduoda 21 automobilį pasitikėjimo teise valdyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai. Anot kanceliarijos atstovų, taip būtų užtikrintas techniškai tvarkingų, bet senų ir daug išlaidų eksploatacijai reikalaujančių mašinų panaudojimo būdas.

Naudoti automobiliai, kurių vidutinis amžius – 18 metų, dar galėtų būti naudojami kelerius metus įvairioms ministerijos reikmėms. Iki šiol dalis jų buvo naudojami Seimo nariams vežioti arba personalo reikmėms.

Šie automobiliai nėra nauji, vidutiniškai 18 metų senumo ir dar keletą metų juos galima naudoti

Tarp perduodamų automobilių – penki septintos serijos BMW modeliai, keli „Volkswagen Passat“, „Volkswagen Caravelle“ ir kt. Kai kurie jų įveikę jau po 400 000 ir daugiau kilometrų, tačiau yra ir nuvažiavusių po 100 000 ar mažiau.

„Šie automobiliai nėra nauji, vidutiniškai 18 metų senumo ir dar keletą metų juos galima naudoti. Neatmetame galimybės ir kitoms ministerijoms pasiūlyti, norime efektyviai panaudoti automobilių ūkį“, – apie perdavimo motyvus pasakojo Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius.

Jis sakė, kad šių automobilių pardavimas aukcione nebūtų naudingas – paprastai tokiuose aukcionuose susirenka mažai dalyvių ir transporto priemonės parduodamos už mažesnę nei rinkos kainą. Paklaustas, ką socialiniai darbuotojai veiks su prabangiais BMW 740i automobiliais, pavaduotojas teigė, kad ministerija jų gali ir atsisakyti.

VIDEO: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai perduoti seni automobiliai, tarp jų – prabangūs BMW 740

„Aš abejočiau, kad jie pasirinks – mes tikime, kad ministerija pasirinks protingai. BMW nebūtų pats efektyviausias pasirinkimas, tačiau yra daug kitų automobilių, kuriuos būtų galima panaudoti šeimoms vežti, ar važinėjant iš Vilniaus iš regionus“, – aiškino A.Nekrošius.

Jeigu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasirinks ne visus automobilius, likusiems parduoti greičiausiai bus skelbiamas aukcionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius