Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūlo užregistruoti į egzaminą „Regitroje“ nesikankinant patiems: asmeninius duomenis kitiems patiki būriai būsimų vairuotojų

Tikriausiai ne vienam, laukiančiam vairavimo ar teorijos egzamino, tenka nemažai laiko praleisti norint užsiregistruoti į egzaminą kiek patogesniu laiku. Interneto platybėse atsiranda gudragalvių, kurie vietą gali užimti už jus ar net paankstinti eilę. Pabandėme išsiaiškinti, kokių duomenų prašoma ir kiek tokia „paslauga“ kainuoja. Tiesa, „Regitra“ pabrėžia, kad asmens duomenų atskleidimas kitiems asmenims gali sukelti daugiau nemalonumų nei naudos.
„Regitra“
„Regitra“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Stebuklų nebūna

Socialiniame tinkle „Facebook“ yra ne viena grupė ar puslapis, kuriame siūloma paslauga, pagreitinanti „Regitros“ egzaminus. Pirmą kartą pamačius tokius dalykus, kilo ne pačios geriausios mintys. Tačiau, apsilankius keliuose puslapiuose matoma, kad egzaminai nėra kažkokiu stebuklingu būdu pagreitinami. Tiesiog kitas žmogus vietoj jūsų suranda laisvą vietą „Regitros“ sistemoje ir jus užregistruoja.

Atrodo, kas čia tokio, vien tik privalumai: nereikia pačiam kasdien po kelis kartus tikrinti „Regitros“ puslapio, už jus tai padaro kitas žmogus. Tačiau „Regitros“ atstovė teigia, kad patikėdami asmeninius duomenis kitam žmogui, stipriai rizikuojate.

Į egzaminą registruotis internetu galima dviem būdais: nurodžius savo asmens duomenis arba jungiantis per elektroninius valdžios vartus.

Taigi, norint, kad jus užregistruotų į egzaminą kitas žmogus, jam reikia patikėti savo teorijos lapelio duomenis: vardą, pavardę, asmens kodą, teorijos lapelio nr. ir rezervacijos kodą.

Taip pat nurodyti, ar norite egzaminą laikyti su mechanine ar automatine pavara, kuriame mieste tai norite daryti. Kuomet parenkama ir rezervuojama vieta, už paslaugą mokama 15 eurų.

Iš prašymų ir komentarų rezervuoti vietą matoma, kad tokia paslauga pasinaudoja šimtai žmonių.

Būsimi vairuotojai kviečiami būti budriais ir saugoti savo asmens duomenis

Pasak „Regitros“ komunikacijos specialistės Emilijos Bardauskienės, būsimi vairuotojai į egzaminus gali užsiregistruoti internetu, paskambinus bendruoju informacijos telefonu arba atvykę į „Regitros“ padalinį.

Populiariausias būdas registruotis į egzaminus yra internetu, jį renkasi virš 80 proc. būsimų vairuotojų.

„Visais atvejais tam, kad asmuo galėtų užsiregistruoti į egzaminą, jam reikia identifikuoti save arba nurodyti savo asmens duomenis. Pavyzdžiui, padalinyje reikia pateikti savo asmens dokumentą, registruojantis internetu prie sistemos reikia prisijungti per elektroninę bankininkystę arba nurodyti savo asmens duomenis, t.y. vardą, pavardę ir asmens kodą.

Taigi registracija į vairavimo egzaminus yra glaudžiai susijusi su asmens duomenimis. Todėl būsimus vairuotojus visada kviečiame būti budrius, jokiais būdais savo asmens duomenų neatskleisti tretiesiems asmenims ir į egzaminus registruotis tik asmeniškai.

Labai svarbu saugoti savo asmens duomenis ir jų neatiduoti į kitų asmenų rankas, nes jie juos gali panaudoti netinkamai ar netgi neteisėtiems tikslams. Be to, taip gali būti paprasčiausiai išviliojami pinigai“ , – teigia E.Bardauskienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Regitra“ paskelbė bandomąją teorijos egzamino versiją – testą išspręsti gali kiekvienas norintis.

Įdiegtos specialios apsaugos priemonės

Pasak specialistės, „Regitra“ yra įdiegusi keletą priemonių, kurios trikdytų prekybą laisvomis vietomis.

„Užtikrinta, kad pasitelkiant automatiškai veikiančias programas nebūtų galima fiktyviai užimti laisvų vietų registracijos į vairavimo egzaminus sistemoje. Taip pat kovojant su fiktyviu vietų užėmimu, yra numatytas ribojimas: išsiregistravus iš eilės egzaminui, pakartotinai į jį galima būtų užsiregistruoti internetu tik po 24 valandų. Šis sprendimas taip pat leidžia užtikrinti didesnį laisvų vietų pasirinkimą būsimiems vairuotojams“, – teigia E.Bardauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius