Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoja sunerimo: baigiasi vairuotojo pažymėjimo galiojimas ir nepavyks pasitikrinti sveikatos?

Skaitytoja Vita klausia, ką daryti tokiu atveju, jei karantino laikotarpiu baigsis vairuotojo pažymėjo galiojimas, o naujojo pagaminimui reiks galiojančios medicininės pažymos? Nerimauti nevertėtų – išeitis yra.
Vairuotojo pažymėjimas
Vairuotojo pažymėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Jei medicinos įstaigose didelis užimtumas ir vairuotojai, prireikus, negalės pasitikrinti sveikatos bei gauti reikalingos medicininės pažymos, rasta išeitis.

„Siekiant neapriboti teisės vairuoti asmenims, kurių vairuotojo pažymėjimai baigia galioti karantino laikotarpiu, su policija sutarta, jog šie asmenys šiuo metu privalo vežiotis fizinį dokumentą, jei nėra galimybės jų pasikeisti internetu“, – teigia „Regitra“ komunikacijos specialistė Emilija Bardauskienė.

Kada galima vairuotojo pažymėjimą užsisakyti internetu?

Tiesa, kai kuriais atvejais naują vairuotojo pažymėjimą galima užsisakyti ir internetu.

Tą gali padaryti ne tik pradedantieji vairuotojai, bet ir tie, kurių pažymėjimas galioja 10 metų. Pastaruoju atveju asmuo privalo turėti galiojančią elektroninę medicininę pažymą ir ne seniau kaip prieš 5 metus išduotą asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Iš jo bus perkeliama asmens nuotrauka bei parašas į vairuotojo pažymėjimą.

„O jei vairavimo egzaminus asmuo laikė prieš dvejus metus, visus reikalingus duomenis, t. y., medicininę pažymą, asmens nuotrauką ir parašą, „Regitra“ jau turi, tad papildomai rūpintis niekuo nereikia. Užsisakius vairuotojo pažymėjimą internetu, jis gali būti pristatytas per siuntų savitarnos terminalą arba į namus“, – teigia E.Bardauskienė.

Daugiau informacijos apie vairuotojo pažymėjimo užsakymą internetu galima rasti „Regitros“ interneto svetainėje.

Taip pat nuo kovo 24 d. sudaryta galimybė karantino laikotarpiu susigrąžinti teisę vairuoti tiems asmenims, kuriems ji buvo atimta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų trumpiau kaip vieniems metams.

Ką daryti, jei vairuotojo pažymėjimas užsakytas prieš karantiną?

Atkreipiamas dėmesys, kad jei naujas vairuotojo pažymėjimas buvo užsakytas dar prieš karantino pradžią ir pasirinktas dokumento pristatymas į „Regitros“ padalinį, tuomet dokumentą bus galima atsiimti pasibaigus karantino laikotarpiui.

O jei asmens vairuotojo pažymėjimas jau pagamintas ir paskelbtas galiojančiu, žmogus jau gali vairuoti, kadangi Lietuvoje vežiotis šio dokumento neprivaloma, su savimi pakanka turėti tik galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pasitikrinti, ar vairuotojo pažymėjimas yra jau pagamintas ir galiojantis, galima viešoje paieškoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius