Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoja: kodėl keleiviai „Dieną be automobilio“ mokėjo už viešąjį transportą?

Praėjusį sekmadienį Vilniuje ir Kaune, o penktadienį Klaipėdoje viešasis transportas turėjo vežti keleivius už dyką – buvo paskelbta „Diena be automobilio“. Tačiau, 15min skaitytojos Rasos K. teigimu, bent jau Vilniuje daliai keleivių sekmadienį kelionė kainavo kaip įprastai.
Naujieji Vilniaus viešojo transporto autobusai
Vilniaus viešojo transporto autobusai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tiesa, iš pradžių dėl nemokamo važiavimo viešuoju transportu Vilniuje abejonių keleiviams buvo kilę dėl to, kad savivaldybė skelbė, jog kontrolieriai prašys parodyti vairuotojo pažymėjimą (kaip įrodymą, kad automobilis liko namuose).

Vėliau savivaldybė patikslino, kad viešasis transportas Vilniuje sekmadienį nemokamas VISIEMS.

15min sulaukė keleto skaitytojų atsiliepimų. Dauguma džiaugėsi, kad transportas nemokamas ir netgi bandė pažymėti bilietą. Skaitytojas Audrius patvirtino, kad sekmadienį autobuse 1G ir 2-ajame troleibuse bilieto nuskaityti negalėjo, nes vairuotojai atjungė bilietų nuskaitymo aparatus.

Skaitytoja: senjorai mokėjo už viešąjį transportą

Tačiau skaitytojos Rasos laiške papasakota kitokia istorija. Žemiau pateikiame laiško fragmentą:

Iš žiniasklaidos sužinojau, kad SĮ „Susisiekimo paslaugos“ šį sekmadienį Vilniuje teikia nemokamas važiavimo paslaugas. Iki pusiaudienio teko pasinaudoti troleibusų Nr. 16 ir 7, taip pat ir autobuso Nr. 30 reisais. Kadangi žinojau, kad nemokama, tai kortelės prie bilietų skaitytuvo nedėjau.

Tačiau, kiek teko matyti pensininkų ir net jaunesnių žmonių, kurie greičiausiai neskaitė žiniasklaidos ir nežiūrėjo žinių per TV, korteles pridėdavo ir pasigirsdavo pyptelėjimas. Ir taip trijose transporto priemonėse. Vadinasi, bilietas buvo nuskaitytas, o įmonė gavo pajamas. Kodėl bilietų skaitytuvai neišjungti?

Kai vyksta kontrolės patikra, vairuotojai iškart išjungia skaitytuvus. Kodėl tai nebuvo padaryta sekmadienį?

SĮ „Susisiekimo paslaugos“: tai – pavieniai atvejai

Miglė Bielinytė, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė paaiškino, kodėl galėjo susiklostyti tokia situacija: šįkart autobusų ir troleibusų vairuotojams nebuvo duotas centralizuotas nurodymas blokuoti bilietų nuskaitymo aparatus.

„Vilniuje Tarybos sprendimu šiuo metu yra patvirtintos šios nemokamo viešojo transporto dienos: Vasario 16-oji, Kovo 11-oji ir Liepos 6-oji, taip pat rugsėjo 22 d. – Tarptautinė diena be automobilio. Valstybinių švenčių metu komposteriai visuomet blokuojami ir keleiviai tiesiog neturi galimybės pasižymėti bilieto.

Rugsėjo 22 d., Dieną be automobilio, Tarybos sprendimu nemokamai važiuoti gali tie, kurie pateikia galiojantį vairuotojo pažymėjimą. Visgi skatindami darnaus judumo plėtrą mieste ir ragindami miestiečius išbandyti viešąjį transportą, šiais metais į šią situaciją pažiūrėjome lanksčiau – komposterių neblokavome, tačiau savo viešinimo kanaluose, žiniasklaidoje skelbėme, jog vairuotojo pažymėjimas bus tik simbolinis bilietas, o iš tiesų nemokamai vešime visus keleivius. Keleivių kontrolė bilietų netikrino, tik prižiūrėjo tvarką viešajame transporte.

Kitąmet užtikrinsime dar efektyvesnį pačių keleivių ir vairuotojų informavimą, dar aiškiau sudėliosime akcentus – jog būtų aišku, kad tai yra nemokamo viešojo transporto diena“, – komentavo Miglė Bielinytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius