-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinėje keičiasi viešojo transporto tvarkaraščiai: per Naujuosius autobusai važiuos dažniau

Gruodžio 31 d. Vilnius kviečia sutikti Naujuosius metus prie Katedros varpinės bokšto. Į šventinį renginį miesto centre vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti viešuoju transportu, kuris kursuos dažniau ir bus talpesnis, rašoma pranešime.
Vilniaus Kalėdų eglutė
Vilniaus centras / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Savo kelionę galima lengvai suplanuoti naudojantis kelionės planavimo įrankiu. Vairuotojai kviečiami palikti automobilius atokiau nuo miesto centro. Patogu naudotis ir „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis ir iki centro atvykti viešuoju transportu.

Į Vilniaus miesto centrą šventinę dieną bus galima atvykti 2, 3, 4, 6, 12, 14, 17 ir 20 maršrutų troleibusais bei 1G, 6G, 10, 11, 33, 53, 88 ir 89 maršrutų autobusais.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Vilnius
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Vilnius

Iki stotelės Arkikatedra keleiviai gali atvykti 10, 11, 33 ir 89 maršrutų autobusais. Iki stotelės Karaliaus Mindaugo tiltas – 6G maršruto autobusais bei 2, 3, 4, 17 ir 20 maršrutų troleibusais. Iki stotelės Vinco Kudirkos aikštė – 1G, 11, 53 ir 88 maršrutų autobusais bei 2, 3, 6, 12, 14 ir 20 maršrutų troleibusais.

Sausio 1 d. visas Vilniaus viešasis transportas važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraštį.

Nuolat stebint viešojo transporto keleivių srautų tendencijas ir atsižvelgiant į tai, jog šventiniu laikotarpiu kasmet fiksuojami maždaug 30 proc. mažesni srautai nei įprastai, gruodžio 27, 28 ir 31 dienomis visų maršrutų autobusai ir troleibusai kursuos pagal šeštadienio tvarkaraščius. Įprastai važiuos tik 13 maršruto troleibusai, kurie kursuos pagal darbo dienų tvarkaraštį.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismas naktį
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismas naktį

Miesto gyventojų ir svečių patogumui, naktiniai 101N, 102N, 103N, 104N ir 105N maršrutų autobusai papildomai važiuos naktį iš gruodžio 31 į sausio 1 d. Pastarąją naktį į reisus išvažiuos talpesni – triašiai autobusai, kurie kursuos dažniau nei įprastai. Šių autobusų maršrutų tvarkaraščiai interneto tinklalapyje bus skelbiami nuo gruodžio 19 d.

Nuo gruodžio 31 d. 23 val. iki sausio 1 d. 1 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas T.Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse.

Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje, socialiniame tinklalapyje, mobiliosiose programėlėse bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius