-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stasys Brundza apie naują mokestį automobiliams: nušautume du zuikius

Seimo narys, buvęs lenktynininkas Statys Brundza siūlo naują 100 erų per metus mokestį ne naujų ir labiau teršiančių automobilių savininkams. Taip, anot jo, būtų ne tik sumažinama tarša, bet ir padidėtų saugumas keliuose.
Stasys Brundza
Stasys Brundza / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Seniai turi galioti nuostata, kad teršėjas moka. Mokesčio nereikėtų mokėti EURO 5 ir EURO 6 taršą atitinkantiems automobiliams, o EURO 5 automobiliai gaminami jau nuo 2009 metų. Pasiūlymas yra tas, kad automobiliai, kurie išmeta daugiau kaip 100 gr. anglies dvideginio, irgi būtų apmokestinti. Taigi būtų apmokestinami ir nauji automobiliai, kurie būtų galingesni ir kurie išmeta daugiau anglies dvideginio“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė S. Brundza.

Pasak jo, mažiau taršių, hibridinių automobilių ar elektromobilių savininkai sulauktų lengvatinių sąlygų ir papildomos valstybės paramos. Be to, taip jis sako būtų nušaunami du zuikiai: mažinama tarša ir didinamas saugumas keliuose.

„Naujesni automobiliai yra kartais, net ne procentais, saugesni už senesnius. Taip mes saugotume savo ir savo artimųjų sveikatą ir gyvybę“, - kalbėjo S. Brundza.

Jis taip pat pažymėjo, kad pinigai, surinkti iš naujo mokesčio, būtų skirti kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimui, kas esą leistų pagerinti eismo sąlygas ir kelių infrastruktūrą.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius