Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventąją užplūdo motociklai: prasidėjo tarptautinis baikerių festivalis

Tiek įspūdingų motociklų vienoje vietoje, kiek ketvirtadienį suvažiavo į kurortą, Šventoji dar nėra mačiusi – visos miestelio gatvės pilnos galingų „plieninių žirgų“, o centrinėje Šventosios aikštėje visą savaitgalį šurmuliuos mugė, vyks įvairūs koncertai bei sporto renginiai. Šio sujudimo priežastis – Šventojoje vykstantis tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis.
Šventojoje šį savaitgalį vyksta tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis
Šventojoje šį savaitgalį vyksta tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis / J.Vanagės nuotr.
Temos: 2 Baikeriai Šventoji

Į pirmą kartą šventojoje surengtą festivalį suvažiavo baikeriai iš maždaug dešimties Europos šalių, kurorto gatves jau užplūdo keli šimtai galingų motociklų. Festivalio organizatoriai planuoja, kad šis skaičius šiandien dar labiau išaugs ir šeštadienį Šventojoje bus per tūkstantį „plieninių žirgų“, tad šventojiškiams ir kurorto svečiams tikrai yra ir bus kur paganyti akis.

Pirmieji „plieniniai žirgai“ Šventosios gatvėse pasirodė ketvirtadienį, ir galingieji motociklai netruko tapti bene didžiausia šiemetinio birželio atrakcija Šventojoje. Tai nestebina – vien jau galimybė vienoje vietoje išvysti tiek įspūdingų motociklų yra verta dėmesio. Įspūdį smalsuoliams daro ne tik plieniniai žirgai, bet ir patys specifine apranga pasidabinę patys baikeriai, kurie noriai bendrauja su smalsuoliais bei mielai atsako į dominančius klausimus.

Baikeriai=laisvė

Festivalio dalyvių amžius ­ – labai įvairus. Kaip sako patys baikeriai, norint suprasti, kodėl netgi sulaukusieji solidaus amžiaus (beje, tarp baikerių – vis daugiau dailiosios lyties atstovių) sėda ant motociklo, reikia tai išbandyti pačiam. Tuomet daugiau klausimų nebekils, o ir noro nulipti nuo motociklo nebejausite.

„Važiuodamas motociklu, tu pajunti laisvę, iš naujo atrandi save. Laikas tarsi išnyksta, ir gyvenimas pasidaro kitoks – kol važiuoji, tu neturi rūpesčių, tu tiesiog gyveni“, – sakė Paplūdimio baikerių festivalio organizatorius Vaidas Šimaitis.

J.Vanagės nuotr./Šventojoje šį savaitgalį vyksta tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis
J.Vanagės nuotr./Šventojoje šį savaitgalį vyksta tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis

Važiuoju, kad gyvenčiau

Baikeriai sutartinai tvirtina – posakis „Gyvenu kad važiuočiau, važiuoju, kad gyvenčiau“ yra šimtaprocentinai teisingas. Šiuos žodžius patvirtina ir bene vyriausias į festivalį atvykęs baikeris – telšiškis Petras, priklausantis „Chimeros MC“ klubui.

Septyniasdešimt penkerių metų vyras tvirtina: „Jei nebūčiau baikeris, būčiau miręs“ ir užsimena, jog visi buvę jo klasės draugai jau yra palikę šį pasaulį.

Turininga programa

O kad tiek festivalio dalyviai, tiek ir žiūrovai Šventojoje nenuobodžiautų, organizatoriai parengė turiningą bei renginių turtingą Paplūdimio baikerių festivalio programą.

Žiūrovus neabejotinai sudomins šeštadienį vyksiantis motociklų paradas maršrutu Šventoji – Palanga – Šventoji, motociklų paroda, Harlių Harlio rinkimai, padangų svilinimo varžybos, trumpos distancijos drageris ir kitos kvapą gniaužiančios atrakcijos.

Be pramogų, susijusių su motociklais, Šventosios aikštėje šurmuliuos mugė, vyks įvairūs koncertai, konkursai, sporto varžybos.

„Festivalio metu scenoje pasirodys keliolika muzikos grupių, vyks ir įspūdingas pirotechnikos šou. Užsieniečius baikerius, norinčius apžiūrėti Lietuvą, kapitonai lydės po apylinkes vietose – aprodys Platelius, Telšius, Nidą“, – apie vyksiančio festivalio renginius kalbėjo V. Šimaitis.

Šventojiškiai laukė šventės

Šventojoje užpildyta didelė dalis apgyvendinimo vietų. Birželio pirmoje pusėje tai yra tikrai nemažai, - sakė Palangos turizmo centro atstovė.

Pirmą kartą Šventojoje vyksiančio Paplūdimio baikerių festivalio nekantriai laukė ne tik patys baikeriai, bet ir vietos gyventojai, nes suvažiavę motociklų gerbėjai į Šventąją atvežė ne tik įspūdingą reginį bei renginį, bet ir pajamų.

„Šventojoje užpildyta didelė dalis apgyvendinimo vietų. Birželio pirmoje pusėje tai yra tikrai nemažai. Tačiau laisvų nuomojamų kambarių dar yra, tad visi, kurie nori šį savaitgalį atvykti į Šventąją ir pajusti ore tvyrančią Paplūdimio baikerių festivalio dvasią yra laukiami ir tikrai nebus nuvilti“, – sakė Palangos turizmo informacijos cento vadybininkė Alma Slaboševičienė.

Pramogos – nemokamos

Renginio organizatoriai – Palangos miesto savivaldybė, asociacija Palangos miesto „Saulės“ klubas bei Klaipėdos miesto motociklininkų klubas „Chimeros“. Pasak organizatorių, pirmą kartą Šventojoje rengiamas Paplūdimio baikerių festivalis neabejotinai taps tradicinis ir tikimasi, kad šio renginio populiarumas kasmet vis augs.

Paplūdimio baikerių festivalis – nekomercinis renginys, tad renginio pramogos – nemokamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius