Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Narbuto g. keičiasi eismo sąlygos – lietaus nuotekų sistemą tvarkys iki 2020 m. pabaigos

Jau nuo penktadienio vilniečiai, keliaujantys Teodoro Narbuto gatve, susidūrė su eismo ribojimais. Prasidėjo paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija. Ją planuojama užbaigti iki 2021 metų. Preliminari kaina – 5,14 mln. eurų.

„Pagal patikslintus planus viską kiek ankstiname – kai kuriuos šiuo metu atliekamus darbus (laikiną gatvių žymėjimą) tenka derinti ir su oro sąlygomis. Tad planuojame, kad eismo pokyčiai įsigalios nuo 2019-11-15 (maždaug nuo 5 val. ryto)“, – 15min teigė „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos specialistas Egidijus Steponavičius.

Nuo penktadienio ryto įsigalioję pokyčiai vairuotojus pasitiks iki 2020-ųjų metų pabaigos.

T.Narbuto g. eismo schema
T.Narbuto g. eismo schema

Štai ką reikia žinoti vairuotojams:

  • T. Narbuto g. skiriamojoje juostoje įrengiamos techninės darbų zonos.
  • Atkarpoje nuo Stumbrų-Erelių g. perėjos iki Saltoniškių g. (abiem kryptimis) transporto priemonių greitis bus ribojamas iki 40 km/h.
  • Pilaitės-Centro kryptimi važiuojantys automobiliai, sukantys į Saltoniškių g. (link PC „Panorama“), bus nukreipti į papildomai įrengtą eismo juostą kitoje skiriamosios juostos pusėje.
  • Pilaitės-Centro kryptimi vykstantiems automobiliams apsisukti rekomenduojama važiuojant Konstitucijos žiedu.
  • Gyventojams, važiuojantiems centro link, rekomenduojama rinktis maršrutą per Laisvės prospektą, Sėlių bei Kęstučio gatves ar per Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvę.

Darbo nesiėmė jokia kita įmonė

Kaip 15min rašė anksčiau, Vilniaus paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija vadinama vienu didžiausių ir svarbiausių šio dešimtmečio regioninių projektų ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Jį įgyvendinus, bus eliminuota dėl liūčių kylanti svarbių sostinės gatvių užtvindymo rizika ir su tuo susiję nepatogumai, taip pat sprendžiami aplinkosaugos klausimai.

Anot bendrovės „Grinda“, dėl intensyvios urbanizacijos pastaraisiais metais į lietaus surinkimo vamzdyną patenkančio vandens kiekis padidėjo kelis kartus. Todėl T.Narbuto gatvėje bus paklotas naujas beveik 2 m skersmens lietaus nuotekų surinkimo vamzdis, nes senojo, prieš pusšimtį metų suprojektuoto ir įrengto 0,8 m skersmens kolektoriaus pralaidumo nebepakanka.

T.Narbuto gatvės lietaus nuotekų sistemos rekonstrukciją bendrovė „Grinda“ atlieka pati, nes keturis kartus skelbiant tarptautinius konkursus šį projektą įgyvendinti nesiryžo nė viena Lietuvos ar užsienio įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius