-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tolimųjų reisų vairuotojai prisipažino: tenka duoti kyšius, bet ne Europos Sąjungos šalyse

„Ko tik nesiūlydavo anksčiau: ir mėsos gaminių, ir parfumerijos. Dažniausiai būdavo taip, jog ką veža, tą ir siūlo“, – prisiminimais apie vairuotojų nesėkmingus bandymus papirkti policijos pareigūnus dalijasi Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos pareigūnai, rašoma pranešime.
Policijos reidas
Policijos reidas / Kauno apskr. VPK nuotr.

Pareigūnai teigia, kad nors situacija itin pagerėjusi, tačiau korupcijos prevencija ir jos rizikos mažinimas yra vienas iš pagrindinių Kauno apskrities policijos pareigūnų veiklos tikslų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos ir Kelių policijos valdybos pareigūnai rugsėjo 18-19 dienomis, siekdami sumažinti korupcijos apraiškų atvejus, kai tolimųjų reisų vairuotojai iš užsienio šalių bando papirkti Lietuvos policijos pareigūnus, vykdė socialinę antikorupcinę akciją „Kyšis išpurvina“.

Visoje Kauno apskrityje, tolimųjų reisų vairuotojų susitelkimo vietose, pareigūnai bendravo su vairuotojais ir supažindino juos su galimomis pasekmėmis siūlant kyšį pareigūnams. Taip pat jiems priminta, kad kyšiu laikomi ne tik pinigai, bet ir bet koks atlygis, daiktas, prekė ar paslauga, kuri siūloma ar žadama už palankaus sprendimo priėmimą, diskutuota apie jų pačių informacijos suteikimą, turint informacijos apie kyšio reikalavimo ar davimo atvejus.

Pareigūnų kalbinami vairuotojai prisipažino, kad ne vienam tekę duoti kyšį keliose buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse, kurios šiuo metu nepriklauso Europos Sąjungai. Vienas rusakalbis vairuotojas dalijosi įspūdžiais apie tai, kai visai nesenai iš rusakalbiams patruliams pateiktų dokumentų nepastebėtai dingo tam tikra pinigų suma, šį atvejį vizualizuodamas išsireiškimu „volšebniki“ (lietuviškai – burtininkai).

Pozityviai nusiteikęs, su šypsena Lietuvos pareigūnus pasitiko ir vairuotojas iš Olandijos, kuriam netekę Europos Sąjungoje keliuose susidurti su reikalavimu duoti kyšį, o po klausimo apie mintį siūlyti kyšį policijos pareigūnams pačiam, vairuotojas tiesiog nusistebėjo – jam buvo keista, jog tokie dalykai kažkur dar gali vykti. Dauguma vairuotojų teigė, jog niekad nebuvo susidūrę su kyšininkavimu Lietuvos keliuose, o pačius Lietuvos policijos pareigūnus vertino kaip principingus ir teisingus.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad apie kyšio reikalavimo ar provokavimo jį duoti atvejus, galite informuoti skubios pagalbos telefonu 112, arba policijos elektroninių paslaugų svetainėje www.epolicija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius