Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: išmani navigacija vairuotojams kelyje sutaupo iki 10 minučių

Du trečdaliai išmaniosios navigacijos vartotojų ją naudoja bent kartą per savaitę, maždaug pusė apklaustųjų tokia navigacija padeda rasti greičiausią maršrutą iki tikslo ir leidžia sutaupyti iki 10 min. savo laiko.
„Waze“ programėlė
„Waze“ programėlė / 15min

„Daugumai navigacija buvo įprasta nepažįstamoje vietoje ar ilgesnėse kelionėse atostogaujant. Tačiau dabar išmanioji navigacija naudojama ir savame mieste, kasdien važiuojant į darbą ar vežant vaikus į mokyklą“, – sako Arūnas Mickevičius, „Bitė Lietuva“ rinkodaros vadovas.

Kaip parodė šį rudenį atlikta reprezentatyvi išmaniosios navigacijos „Waze“ vartotojų apklausa, lietuviai eismo pagalbininkais ima naudotis reguliariai. Du iš trijų apklaustųjų tai jau daro bent kartą per savaitę, maždaug trečdalis – kasdien.

Du iš trijų apklaustų lietuvių turi daugiau nei vieną galimą maršrutą savo kasdienės kelionės tikslui pasiekti. Ir net trečdalis apklaustųjų nurodė, kad dėl išmaniosios navigacijos galimybių parinkti greičiausią maršrutą jie sutaupo iki 10 minučių kiekvienos kelionės metu.

Trys iš keturių apklaustų „Waze“ vartotojų navigacijoje tikrina, kokios galimos kliūtys jų laukia kelyje, daugiau nei trečdalis navigacijos naudotojų apie kliūtis kelyje praneša kitiems programėlės naudotojų.

Visgi kone 8 iš 10 svarbiausia navigacijos funkcija išlieka maršruto nustatymas nežinomoje vietovėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius