Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos policija į kelius paleido „autobusą vaiduoklį“

Pasaulio valstybių teisėsaugos pareigūnai vis įdomiau ir kūrybiškiau bando kovoti su „kelių gaideliais“, rašo trucker.lt.
Ukrainos policijos „autobusas vaiduoklis“
Ukrainos policijos „autobusas vaiduoklis“ / Ukrainos policijos nuotr.

Didžiulės juodos rankos laiko autobuso vairą, o ant stogo sėdi apsiaustą vilkinti pabaisa. Susidaro įspūdis, kad autobuso niekas nevairuoja. Iš tikro, tai – iliuzija. Vairuotojas vilki specialų juodą kostiumą ir praktiškai susilieja su sėdyne.

Visas autobuso apiforminimas turi aišku tikslą – priminti kitiems eismo dalyviams, kuo baigiasi neatsakingas vairavimas. „Autobuso vaiduoklio“ idėja kilo Ukrainos policininkams, kurie tokiais būdais nusprendė atkreipti dėmesį į situaciją šalies keliuose. Vien per šiuos metus Ukrainoje žuvo 2 600 eismo dalyviai, 144 iš jų – vaikai. Traumų patyrė daugiau kaip 80 000 ukrainiečių.

Lydimas patrulinių automobilių, „vaiduoklis“ leidosi į kelią. Per dvi savaites jis turėtų aplankyti penkis didžiausius šalies miestus. Žadama, kad kartu keliaujantys pareigūnai pakeliui ne tik baus nedrausmingus vairuotojus ir KET pažeidėjus, bet ir skatins tvarkingus eismo dalyvius.

Kiek kainavo autobusas, kurio gamybą parėmė ES konsulinė misija, nepranešama, tačiau pirmuosius sutiktus vairuotojus neįprasta transporto priemonė sužavėjo. Vienas jų žurnalistams teigė, kad iš toli autobusas atrodė linksmas, tačiau jam priartėjus, privertė susimąstyti. Tiek apie kelius, tiek apie elgesį juose.

VIDEO: Спільний проект Нацполіції та КМЄС «Керуй» запустив на дорогах України «автобус-привид»

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius