Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užbaigta „IONITY“ elektromobilių įkrovos stočių plėtra Baltijos šalyse

Didžiausią didelės galios elektromobilių įkrovos tinklą Europoje plėtojanti kompanija „IONITY“ užbaigė pirmąjį tinklo plėtros etapą Baltijos šalyse. Bendradarbiaudama su vietos partneriais – degalinių tinklu „Circle K“ ir transporto infrastruktūros sprendimų bendrove „GATAS – IONITY“ ties pagrindinėmis Baltijos regiono magistralėmis įdiegė 6 dvigubas įkrovimo stotis, pusė kurių yra Lietuvoje, rašoma pranešime.
„IONITY“ įkrovimo stotelės
„IONITY“ įkrovimo stotelės / „IONITY“ nuotr.

Rugsėjo viduryje buvo atidarytos dvi „IONITY“ stotys su dviem 350 kW galios įkrovos stotelėmis Estijoje (netoli Pernu ir Talino), o šį mėnesį – tokia pati stotis ties Ryga. Lietuvoje dar pernai buvo paleistos analogiškos dvigubos „IONITY“ stotys ties Kaunu ir Panevėžiu, o šį rugsėjį – Kryžkalnyje.

Penkios iš 6 „IONITY“ stočių įrengtos tarptautinėje „Via Baltica“ magistralėje. Užbaigus projektą Baltijos šalyse, „IONITY“ tinklas keliu pilnai sujungė Vakarų Europą ir Suomiją, o kompanijos paslaugomis besinaudojantys klientai nuo šiol turi galimybę sklandžiai keliauti elektromobiliais tarptautiniais maršrutais tranzitinėmis transporto arterijomis.

„Nuo pat mūsų veiklos pradžios siekėme elektromobilių įkrovimą padaryti ne tik greita, bet ir visapusiškai sklandžia patirtimi. Džiaugiamės, kad artimai bendradarbiaudami su partneriais „Circle K“ ir „GATAS“ sukūrėme šią galimybę ir viename svarbiausių Baltijos regiono transporto koridorių“, – sako „IONITY“ Šiaurės ir Vakarų Europos regiono vadovas Jan Haugen Ihle.

Priklausomai nuo elektomobilio modelio, „IONITY“ stotelės nuo 20 proc. iki 80 proc. baterijų talpos įkrauna per 18-30 min., o bateriją šimtui kilometrų kelio papildo per 5-10 min.

Už „IONITY“ Baltijos šalių tinklo diegimo darbus buvo atsakinga Lietuvos susisiekimo infrastruktūros sprendimų bendrovė UAB „GATAS“. Pasak įmonės vadovės Ingridos Aleksonės, galimybė vystyti šį aukščiausių tarptautinių standartų projektą buvo tiek „GATO“ patirties įvertinimas, tiek atsakomybė.

„Tikiu, kad „IONITY“ projektas prisidės prie tolesnės elektromobilių ekosistemos plėtros mūsų regione. Mūsų įmonė taip pat išmaniųjų ir elektrinių technologijų sritį vertina kaip perspektyvią – tikime, kad artimiausiais metais ji sudarys vis didesnę dalį „GATO“ projektų portfelyje“, – sako I.Aleksonė.

Vieni iš „IONITY“ verslo klientų yra „Porsche“ salonai, siūlantys šią paslaugą savo elektromobilių pirkėjams. „Porsche“ Vilniaus centro vadovė Rasa Klimavičiūtė komentuoja, kad Lietuvos klientai šią galimybę vertina ir naudojasi.

„Pavyzdžiui, „IONITY“ stotelėje „Porsche Taycan“ savininkas savo automobilio bateriją įkrauna iki 80 proc. vos per 20 minučių. Dėl patogios „Plug&Charge“ funkcijos vairuotojui tiesiog užtenka pajungti automobilį krovimui nesirūpinant atsiskaitymu, nes sąskaita suformuojama mėnesio pabaigoje elektroniniu būdu per „Porsche“ sistemą. „Porsche“ savo klientams „IONITY“ stotelėse net 3 metus nuo automobilio naudojimo pradžios garantuoja specialų tarifą – 0,33 EUR ct už kWh.“, – teigia „Porsche“ atstovė.

Pasak jos, Lietuvos „Porsche“ savininkus labai nudžiugino „IONITY“ stotelė ties Kryžkalniu, nes keliaujant viena pagrindinių šalies automagistralių, atsidaro galimybė vos per 5 minutes įsikrauti energijos mažiausiai 100 kilometrų, šitaip išties komfortiškai ir dar su pakankamu baterijos rezervu pasiekiant pageidaujamą kelionės tikslą šalies pajūryje.

Savo tinkle „IONITY“ naudoja „Combined Charging System“ (CCS) europinį technologinį standartą, leidžiantį įkrauti bet kurį esamą ir būsimą elektromobilį. „IONITY“ stotelėms visoje Europoje tiekiama 100 proc. žalioji elektros energija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius