Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždegė žalią šviesą vairavimo mokykloms: netrukus bus leidžiama vykdyti visų kategorijų praktinius mokymus

Trečiadienį Vyriausybėje pritarta dar švelnesnėms karantino sąlygoms, o tai reiškia, kad leista vairavimo mokykloms plačiai atverti duris. T.y. nuo pirmadienio, gegužės 11 d., laikantis privalomų saugumo reikalavimų bus leidžiama rengti visus praktinius bei teorinius mokymus. O visų kategorijų teorijos bei praktikos egzaminai „Regitroje“ atnaujinti nuo gegužės 4 d.
Atvirų durų diena „Regitroje“ (2019)
Atvirų durų diena „Regitroje“ (2019) / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Projekto nutarimo pakeitime rašoma, kad leidžiama organizuoti „valdymo įgūdžių ir gebėjimų praktinius mokymus, jeigu užtikrintos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu nustatytos būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos“.

Tiesa, kokios yra konkrečios sąlygos ir būtinos priemonės – kol kas tiksliai neapibrėžta.

Taip pat vairavimo mokykloms leista rengti ir teorinius mokymus klasėse. Vėlgi, laikantis visų saugos reikalavimų.

A.Veryga trečiadienį Vyriausybės posėdyje tvirtino, kad stabili COVID-19 situacija leido priimti šiuos sprendimus.

Būtini reikalavimai

Dar praėjusią savaitę vairavimo mokyklos buvo skatinamos imti pavyzdį iš „Regitros“ – čia automobiliuose įrengtos pertvaros, skiriančios būsimąjį vairuotoją ir egzaminuotoją. Transporto priemonės nuolatos dezinfekuojamos bei vėdinamos.

Taip pat egzaminų metu būtina dėvėti veido kaukę ir pirštines.

To paties, tikėtina, turės imtis ir vairavimo mokyklos. Buvo kalbėta ir apie pertraukas vairavimo pamokų metu, nes viena jų dažniausiai trunka 1,5 val.

Egzaminų laukia tūkstančiai

„Regitros“ duomenimis, visoje šalyje šiuo metu į teorijos egzaminus užsiregistravo apie 2,9 tūkst. asmenų, o į praktikos – apie 3,4 tūkst.

Tai reiškia, kad didžioji dalis užsiregistravusiųjų, tikėtina, jau laukia, kol galės pradėti pamokas su instruktoriais. Populiariausios, B kategorijos, egzamino „Regitroje“ laukia 2400 būsimų vairuotojų.

15min primena, kad švelninant karantino sąlygas nuo balandžio 30 d. leidžiama organizuoti jūrininkų ir transporto priemonių A1, A2 ir A kategorijų vairavimo praktinius mokymus. Nuo gegužės 4 d. yra leidžiama laikyti transporto priemonių teorijos ir praktikos egzaminus bei vesti aviacijos praktinius mokymus.

„Regitroje“ anksčiausiai, nuo balandžio 17 d., buvo atnaujinta registracija A, A1 ir A2 kategorijų siekiantiems vairuotojams. O nuo balandžio 20 d., buvo atverta registracija krovininių transporto priemonių – C, CE – kategorijų siekiantiems vairuotojams. O registruotis į visus egzaminus galima nuo balandžio 27 d.

Larantino režimas Lietuvoje pratęstas iki gegužės 31 d. 24:00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius