-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairavimo mokyklos gali atnaujinti dalį praktinio mokymo, sprendimas dėl B kategorijos mokymo – kitą savaitę

Trečiadienį Vyriausybė leido organizuoti motociklų (A, A1 ir A2 kategorijų) praktinius vairavimo mokymus, kai instruktorius ir mokinys naudojasi skirtingomis priemonėmis. Tiesa, numatoma, kad kitą savaitę bus priimtas sprendimas ir dėl būsimų automobilių vairuotojų mokymo.
Vairavimo mokyklos automobilis
Vairavimo mokyklos automobilis / „Vairavimo aistra“ slalomo organizatorių nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jei situacija išliks stabili, mokymai „šiek tiek pakeičiant tvarką“ galės būti atnaujinti ir besimokantiems vairuoti lengvuosius automobilius, rašo BNS.

„Reikėtų perduoti žinią, kad kitame posėdyje lygiai po savaitės bus priimtas sprendimas dėl praktinio mokymo leidimo“, – posėdyje sakė S. Skvernelis.

Po jo vykusioje spaudos konferencijoje S.Skvernelis pabrėžė, kad toks sprendimas įmanomas, jei situacija dėl koronaviruso šalyje gerės arba išliks bent tokiame pačiame lygyje.

„Nuo sekančios savaitės, jei šalyje išliks tokios pačios tendencijos, kokios yra dabar, bus galima vykdyti praktinį vairavimą, laikantis visų saugumo reikalavimų. O per tą savaitę reikėtų susiderinti dėl pačių mokymo programų, jų trukmės, nes turėtų būti ribojamas betarpinis bendravimas, būtini automobilio saugumo užtikrinimo veiksmai“, – sakė S.Skvernelis.

Kiek anksčiau, nuo balandžio 17 d., buvo atnaujinta registracija A, A1 ir A2 kategorijų siekiantiems vairuotojams. O nuo balandžio 20 d., buvo atverta registracija krovininių transporto priemonių – C, CE – kategorijų siekiantiems vairuotojams.

Nuo balandžio 27 d. atnaujinta regitracija į praktinius B kategorijos egzaminus, kurie vyks nuo gegužės 4 dienos. Kol kas galima registracija egzaminams, kurie vyks iki gegužės 11 d.

Kaip elgtis prieš egzaminą

Egzaminuojamų kategorijų žmonėms, atvykus į egzaminą rekomenduojama dėvėti veido kaukę ar respiratorių. Taip pat perspėjama, kad prie įėjimo bus matuojama temperatūra. Bendraujant su „Regitros“ darbuotoju prašoma laikytis 2 metrų atstumo. Atvykus dezinfekuoti rankas ir tik po to pateikti reikalingus dokumentus.

Reikės pasirašyti ir patvirtinti, kad neturite ligos simptomų. O atsiskaityti rekomenduojama banko mokėjimo kortele arba mobiliuoju telefonu.

Kada egzaminas gali neįvykti

Pabrėžiama, kad egzaminas gali neįvykti, jei egzaminuojamasis pasižymi kvėpavimo takų infekcijos simptomais (čiauduliu, kosuliu, dusuliu ir kt.). Jei turi 37,3 °C ir aukštesnę kūno temperatūrą arba atsisako ją pamatuoti. Taip pat jei atsisakys vykdyti „Regitros“ darbuotojų reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius