Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybiniai automobilių numeriai atpigs, o kai kurie – ir atrodys kitaip

Atvirą konkursą dėl valstybinio registracijos numerio ženklo plokštelių ir lentelių su valstybiniu registracijos numeriu pirkimo laimėjo UAB „Baltic Sign“. Įmonė pasiūlė 34 proc. mažesnę kainą nei kitų konkurso dalyvių kainų vidurkis.
Naujieji istorinių, taksi ir elektra varomų ir hibridinių (įkraunamų iš išorės) valstybinių numerio ženklų pavyzdžiai.
Naujieji istorinių, taksi ir elektra varomų ir hibridinių (įkraunamų iš išorės) valstybinių numerio ženklų pavyzdžiai. / Regitros iliustr.

Spalį „Regitra“ paskelbė atvirą konkursą, kuriuo, atsižvelgdama į poreikį, siekė įsigyti apie milijoną registracijos numerio ženklo plokštelių bei sudaryti 36 mėnesių sutartį su konkursą laimėjusiu tiekėju. Prieš tai buvęs vienas pirkimas buvo išskaidytas į du: numerių gamybos ir jų utilizavimo.

Nauja tvarka istoriniams ir taksi

Lietuvos standartizacijos departamentui nusprendus panaikinti valstybinio registracijos numerio standartą, „Regitra“ išreiškė pageidavimą iš esmės atnaujinti valstybinio registracijos numerio plokštelių reikalavimus. Naujuose reikalavimuose atsirado didesnė tolerancija šrifto paklaidoms, atspindinčios plėvelės vandens ženklams bei kt. Taip pat atsisakyta hologramos lipdukų nuolatinės registracijos numerio ženklų plokštelėse.

Naujieji techniniai valstybinio registracijos numerio ženklų reikalavimai plokštelėms buvo rengiami atsisakant šiandien nebeaktualių ir perteklinių reikalavimų. Minėti reikalavimai įsigalios nuo ateinančių metų balandžio.

Tarp pakeitimų – lengvesnė tvarka pametusiems bent vieną numerio ženklo plokštelę. Iki šiol tokiu atveju reikėdavo perregistruoti automobilį, o nuo ateinančių metų netekus vienos iš dviejų numerio plokštelių vieną kartą bus išduodamas jos dublikatas. Tad automobilio savininkui ar valdytojui reikės sumokėti tik už jo pagaminimą, o ne perregistravimą.

Keičiasi ir taksi bei istorinių automobilių numerio ženklų spalvos. Šiuo metu taksi numerio ženklų plokštelės yra geltonos spalvos, istorinių transporto priemonių – rudos. Įsigaliojus atnaujintoms taisyklėms jų spalvos bus pakeistos į baltą.

Pokyčiai laukia ir elektromobilių, kurie iki šiol buvo ženklinami su priekyje esančiu EV raidžių deriniu. Atsižvelgiant į didėjantį šių automobilių skaičių bei poreikį plėsti numerio ženklų derinių kombinacijas, nuo kitų metų bus naudojama tik E raidė ir bet kuri kita abėcėlės tvarka einanti raidė. Tokiais numeriais bus žymimi ir iš tinklo įkraunami hibridiniai automobiliai.

Kiek pigiau – dar nesako

Atvirame konkurse dalyvavo 4 įmonės: UAB „Baltic Sign“, UAB „Lodvila“, UAB „NBCS“ ir EHA Hoffmann International GmbH. Laimėtojai buvo renkami remiantis mažiausios kainos kriterijumi.

„Šiandien pasakyti, kiek konkrečiai atpigs bendrojo naudojimo valstybinio registracijos numerio ženklai, sunku, nes dar neįvyko plokštelių utilizavimo pirkimas. Tačiau pirminiais skaičiavimais galime prognozuoti, jog kitų metų antroje pusėje savo klientams galėsime pasiūlyti mažesnes kainas“, – teigia Darius Jurgutis, „Regitros“ Veiklos departamento direktorius.

Per 2016 m. įmonė buvo įsigijusi 406 555 vienetus ženklų plokštelių, iš jų bendrojo naudojimo – 396 183, diplomatinių – 221, laikinųjų numerio ženklų plokštelių – 2 909, istorinių transporto priemonių – 399, elektromobilių – 460, lengvųjų automobilių taksi – 2 992, lentelių su valstybiniu registracijos numeriu – 3 391.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius