Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Važinėkite kaip Petras Gražulis: parduodamas Seimo nario vairuotas automobilis

Jeigu svajojate apie „Lexus“ ir turite 18 tūkst. eurų, galite įsigyti automobilį, kuriuo važinėjo Seimo narys Petras Gražulis ir kuris minimas Generalinės prokuratūros tyrime. Skelbimas apie pardavimą atsirado viename iš skelbimų portalų, tačiau prisiskambinti pardavėjui gali būti sunku – 15min žurnalistams to padaryti nepavyko. Į kalbas nesileido ir P.Gražulis.
Parduodamo Petro Gražulio „Lexus GS“ skelbimas
Parduodamo Petro Gražulio „Lexus GS“ skelbimas / Skelbimų portalo „Autoplius“ ir 15min nuotr.

Pardavėjas neatsiliepia

Pilniause komplektacija. Tvarkingas automobilis, aptarnaujamas visada lexus centre. Visa info telefonu“, – rašoma skelbime (kalba netaisyta, – red. past.) portale autoplius.lt ir nurodomas telefono numeris, kuriuo bent jau trečiadienio popietę niekas neatsiliepė.

Skelbime galima sužinoti automobilio kainą (17 999 eurų), kokią įrangą turi šis „Lexus“, kad yra nuvažiavęs daugiau nei 243 tūkst. km, pagamintas 2012 m. kovą. Tiesa, smulkiau išsiklausinėti nei apie automobilį, nei apie pardavimą nepavyko – 15min žurnalistai ne kartą mėgino prisiskambinti nurodomu skelbime telefono numeriu, tačiau nesėkmingai, ragelio niekas nekėlė.

Skelbimų portalo „Autoplius“ nuotr./Parduodamo „Lexus GS“ skelbimas
Skelbimų portalo „Autoplius“ nuotr./Parduodamo „Lexus GS“ skelbimas

Pasikalbėti nepavyko ir su P.Gražuliu. Atsiliepęs telefonu jis pareiškė, kad nuo šiol su 15min žurnalistais kalbėsis tik tiesioginiame eteryje.

Parduodamas automobilis „Lexus GS 450H“ yra tikrai tas pats, kuriuo važinėjo ir P.Gražulis, sutampa abiejų transporto priemonių valstybiniai numeriai. Kaip tik su šituo automobiliu parlamentaras pateko ir į nedidelį eismo įvykį 2017-ųjų gegužę, kai sukėlė avariją ir pasišalino iš įvykio vietos.

Tyrimas dėl „Judex“

Tą patį „Lexus“ mini ir Generalinė prokuratūra, nustačiusi, kad parlamentaras veikė bendrovės „Judex“ interesais ir iš šios įmonės gavo turtinę naudą. Anot prokurorų, vienas tos naudos pavidalų – prabangus „Lexus GS 450H“ automobilis, kuriuo P.Gražulis važinėjosi neatlygintinai.

Pats Seimo narys tikino žinojęs, kad mašina priklauso bendrovei „Judex“, tačiau esą ją nuomojosi iš įmonės „Dozhas“, kurios paslaugomis naudojosi nuo 2008-ųjų. Ir automobilių esą buvo įvairių – jis vairavo ne tik „Lexus“, bet ir „Mersedec“, BMW ir kt.

Plačiau apie tai skaitykite čia: Voratinklis dėl P.Gražulio „Lexus“: parlamentinės lėšos – ir už neegzistuojantį modelį.

Trečiadienį į pirmąjį posėdį susirinko specialioji Seimo komisija dėl sutikimo parlamentarą P.Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius