Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Važiuojančių keliu A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda laukia spūstis: kaip ją apvažiuoti?

Vairuotojų dėmesiui – dėl magistraliniame kelyje ties Kaunu vykdomų darbų ribojamas automobilių eismas, todėl savaitgaliais ir piko metu formuojasi automobilių spūstys.
Kelias A1
Kelias A1 / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu ties Kaunu vykdomi intensyvūs kelio remonto darbai (91,36 km), baigiama naujo tilto per Nerį statyba (nuo 99,29 iki 100,47 km), kiek toliau, važiuojant link Klaipėdos, pertvarkoma pavojingiausia valstybinės reikšmės kelių tinkle esanti sankryža, statomas viadukas ir jungiamieji keliai (nuo 102,90 iki 107,00 km).

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) prašo vairuotojų kantrybės ir supratingumo, nes dėl orų sąlygų kelių statybos sezonas Lietuvoje trunka gerokai trumpiau nei 12 mėnesių, o intensyviausias darbų metas dažnai sutampa su keliavimo sezonu.

Atskiruose valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas ruožuose rekonstravimo darbai baiginėjami ir dar keliose vietose galimi eismo ribojimai.

LAKD iliustr./Spūstys prie Kauno
LAKD iliustr./Spūstys prie Kauno

Nuo Kauno link Klaipėdos, gerinant kelio dangos būklę ir kad būtų užtikrinti kokybiniai kelio dangos rodikliai tokio tipo keliams, tam tikruose ruožuose taip pat atliekami paprastojo kelio remonto darbai. Kelių direkcija prašo vairuotojų būti atidiems, paisyti leistino greičio ribojimų ir kitų kelio ženklų.

Keliaujantiems rekomenduojama rinktis alternatyvius į pajūrį vedančius maršrutus. Pvz. vykstantiems Vilnius–Klaipėda kryptimi, rekomenduojama rinktis kelią per Panevėžį, Musninkus, Jonavą, Kėdainius ar kitus maršrutus, aplenkiant Kauną. Vykstantiems iš Marijampolės Klaipėdos link, galimas maršrutas per Šakius.

Magistralėje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, ties Kaunu, vidutinis paros eismo intensyvumas yra didžiausias Lietuvoje ir siekia daugiau nei 50 tūkst. automobilių per parą.

Planuojantiems keliones rekomenduojame aplankyti internetinę svetainę www.eismoinfo.lt, kurioje pateikiama naujausia informacija apie valstybinės reikšmės kelių būklę ir eismo sąlygas, vykdomus darbus ir eismo ribojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius