Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryžoje – papildoma šviesoforų sekcija

Vilniaus Antakalnio–Šilo gatvių sankryža netrukus taps dar saugesne ir pralaidesne, ketvirtadienį paskelbė Vilniaus miesto savivaldybė. Kitą savaitę šioje sankryžoje bus atlikti rekonstrukcijos darbai įrengiant papildomą šviesoforų sekciją kairiajam posūkiui važiuojant iš Šilo gatvės ir sukant į kairę Antakalnio gatvės kryptimi link centro.
Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryža
Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryža / Sauliaus Žiūros nuotr.

Planuojama, kad įgyvendinus šiuos eismo organizavimo pokyčius pavyks padidinti šią sankryžą kertančių eismo dalyvių saugumą.

„Antakalnio–Šilo gatvių sankryža kasdien kerta daugiau kaip 50 tūkstančių transporto priemonių. Iki šiol dėl nereguliuojamo kairiojo posūkio iš Šilo gatvės link Antakalnio gatvės kildavo eismo įvykiai, susidarydavo spūstys. Norime užtikrinti didesnį sankryžos saugumą, todėl pokyčiai šiame miesto transporto mazge itin svarbūs“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vadovas Tomas Kamaitis.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryža
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryža

Jo teigimu, iki šiol dėl nereguliuojamo kairiojo posūkio važiuojant nuo Šilo g. neretai susiformuoja spūstys, ypač – piko metu, o sukti į kairę buvo nesaugu, nes vairuotojai privalo praleisti Antakalnio gatvę kertančius pėsčiuosius.

Šiuos nesklandumus tikimasi pašalinti atlikus eismo organizavimo ir reguliavimo pokyčius.

Vilniaus miesto savivaldybė Antakalnio–Šilo gatvių rekonstrukcijai skyrė apie 32 tūkst. eurų.

„Papildoma kairioji sekcija sankryžos šviesoforuose ir šviesoforų programų derinimo darbai bus atlikti kitą savaitę – sausio 15 dieną.

Eismo organizavimo pakeitimai ir sankryžos programų derinimo darbai bus atlikti iki sausio 18 dienos. Siekiant kuo mažiau sutrikdyti įprastą eismo judėjimą šviesoforų reguliavimo ir programų derinimo darbai nebus atliekami nuo 7 iki 9 val. ir nuo 16 iki 19 val.“, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryža
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Antakalnio–Šilo g. sankryža

Atliekant rekonstrukcijos ir šviesoforų programų derinimo darbus galimos trumpalaikės eismo spūstys.

Pernai Šilo gatvėje buvo įrengta papildoma eismo juosta siaurinant esamas eismo juostas, važiuojantiems nuo Smėlio gatvės. Įrengus trečiąją eismo juostą, anot savivaldybės, padidintas šios atkarpos pralaidumas – vairuotojams suteikta galimybė į kairę sukti atskira eismo juosta, o tiesiai link Šilo tilto važiuoti paliekama galimybė važiuoti dviem eismo juostomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius