-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Gedimino prospekte atnaujinami dviračių takai

Sostinės centre dviračių takai taps labiau pastebimi – tamsios trinkelės takuose keičiamos į šviesesnes ilgaamžiškesnes granito trinkeles. Beveik 2 kilometrų ilgio važiuojamojoje gatvės dalyje nuo Katedros aikštės iki pat Žvėryno bus paklota apie 170 tūkst. naujų granito trinkelių, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Klojamos naujos trinkelės dviračių take Vilniaus Gedimino pr.
Klojamos naujos trinkelės dviračių take Vilniaus Gedimino pr. / Sauliaus Žiūros nuotr.

Skaičiuojama, kad būtent Gedimino prospektu dviračių eismas yra vienas intensyviausių mieste – šiltuoju metų laiku čia per valandą vidutiniškai rieda apie pusantro tūkstančio dviratininkų, palei Gedimino prospektą yra išsidėsčiusios populiariausios „Cyclocity" dalijimosi dviračių stotelės. Be to, vis daugiau elektrinių paspirtukų ir kitų riedėjimo priemonių naudotojų juda dviračių takais.

„Pats prospektas liks tokio paties pločio, automobiliams liks po 3 metrus, o dviračių juostos – beveik 2 metrų pločio. Šviesi dviračių takų dangos spalva labiau atkreips automobilių vairuotojų dėmesį į dviratininkams skirtą erdvę“, – sako Antonas Nikitinas, susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto vadovas.

Sauliaus Žiūros nuotr./Klojamos naujos trinkelės dviračių take Vilniaus Gedimino pr.
Sauliaus Žiūros nuotr./Klojamos naujos trinkelės dviračių take Vilniaus Gedimino pr.

Remonto darbų metu eismas Gedimino prospektu nebus uždarytas. Gedimino prospekto dviračių takų atnaujinimui savivaldybė skyrė apie 600 tūkst. eurų.

Šiemet planuojama tiesti daugiau kaip 30 km jungčių – abiejose Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr. ir T.Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., taip pat pradėti darbus Žalgirio, Rinktinės, Širvintų, Giedraičių, Kernavės gatvėse, Kareivių bei Žirmūnų g., Naujamiestyje – Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius