Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Islandijos gatvėje – pušys, dviračių stovai ir pakoreguota eismo tvarka

Viena lankomiausių sostinės Islandijos gatvių sužaliavo pušaitėmis, ketvirtadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė. Čia taip pat atsirado suoliukų, dviračių stovai, šiek tiek pasikeitė kelio ženklinimas.
Vilniaus Islandijos gatvė
Vilniaus Islandijos gatvė / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Pasirinktos būtent pušys, nes šis augalas artimas Islandijai, pušis – šiaurietiškas palmės atitikmuo“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Gatvėje taip pat įrengtas naujas kelio ženklinimas, kuris pakoregavo eismo tvarką. Ties gatvės viduriu atsirado kelio vingis, o prieš sankryžą su Vilniaus gatve – „Stop“ ženklas.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Islandijos gatvė
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Islandijos gatvė
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Islandijos gatvė
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Islandijos gatvė

„Visi žinome, kad gatvės yra skirtos transporto priemonėms, bet Islandijos gatvėje tai pakeitėme. Čia sukūrėme aplinką, kad šalia gatvės pėstiesiems būtų malonu ir saugu eiti, kad automobiliai nelėktų ir neturėtų galimybės ar noro viršyti greitį, kad būtų smagu ir jauku. Įrengėme ir suoliukus, pastatėme pušeles. Viskas tam, kad čia tiek miestiečiai, tiek miesto svečiai maloniai ir jaukiai leistų savo laiką“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės arybos narys Vincas Jurgutis.

Gatvėje planuojami pokyčiai, savivaldybės teigimu, balandžio pabaigoje buvo aptarti su vilniečiais ir gatvės bendruomene, renkantis geriausią įmanomą eismo organizavimo variantą.

„Siekiama ir toliau humanizuoti gatvę, padaryti ją patrauklesne: todėl čia atsiranda suoliukai, vietos dviračiams prirakinti, taip pat želdinių, pagyvinančių šią miestiečių mėgstamą erdvę. Gatvėje išliko ir dviračių juosta, kuria galima važiuoti priešinga automobilių eismui kryptimi“, – dėstoma savivaldybės išplatintame pranešime.

Islandijos gatvėje atsirado trys vietos prekėms iškrauti ar keleiviams įlaipinti ir išlaipinti: jose galioja ženklas „Stovėti draudžiama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius