Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus objektai „Google Maps“ vadinami „vyriškais organais“, Jakų žiedas „atimtas“ iš Klaipėdos

15min dar praėjusių metų rugsėjį rašė, kad kai kurie Vilniaus objektai populiarioje „Google Maps“ platformoje vadinami klaidingais vardais. Apie tai informavome ir sostinės savivaldybę. Tąkart Dovilė Ibianskaitė, Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė, patikino, kad „Google“ administracija apie šią klaidą informuota 2019 m. rugsėjo 2 d.
Buvusi gamyklos „Velga“ teritorija Vilniuje
Savanorių pr. žiedas Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iš tiesų, „Google“ žemėlapių tikslumas labai svarbus. Ir turistams, kurie, tikėkimės, sugrįš į Vilnių. Ir autonominiams automobiliams, kurie, tikėkimės, važinės sostinės gatvėmis. Todėl iki šiol Gerosios Vilties (Savanorių pr.) žiedinę sankryžą vadinti Jakų žiedu (jis iš tikrųjų yra prie Klaipėdos, už 315 km) yra daugiau nei vien tik netikslumas. Tai – ir minusas sostinės prestižui.

Taigi, kaip supratote, nuo 2019 m. rugsėjo mėnesio, kai 15min informavo Vilniaus savivaldybę, o savivaldybė – „Google“, niekas nepasikeitė. Jakų sankryža iki gegužės 20 d. tebebuvo Vilniuje, o ne Klaipėdoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Autonominiai automobiliai Vilniuje pasiklystų: Savanorių žiedas pavirto Jakų sankryža

Tačiau čia dar ne visa istorija. Tikrindami kitus sostinės objektus, aptikome, kad trys nedideli ežerėliai šalia sostinės V.Gerulaičio gatvės vadinami „Vyriško organo“ vardu... Panašu, kad kažkas piktai pajuokavo?

Google Maps iliustr./Ežerai, pavadinti Vyrišku organu
Google Maps iliustr./Ežerai, pavadinti Vyrišku organu

Dar kartą kreipėmės į savivaldybę. Ir tiesiai į „Google“ atstovus. Įmonės atstovas Lietuvoje Paulius Vertelka, pamatęs šiuos iškraipymus, pažadėjo pats kreiptis į savo kolegas užsienyje, kad netikslumai būtų panaikinti.

„Google“ atstovas regionui Adamas Malczakas tokiu atveju siūlo naudotis įrankiu „Report a Problem“ (Pranešti apie problemą) pačioje „Google Maps“ platformoje.

Google Maps iliustr./Jakų žiedas Vilniuje (praneškite klaidą)
Google Maps iliustr./Jakų žiedas Vilniuje (praneškite klaidą)

„Naudojamės keliais skirtingais informacijos šaltiniais. Taip pat ir patikimais trečiųjų šalių duomenimis, vartotojų pranešimais, Street View ir palydoviniais vaizdais. Visuomet prašome vartotojų patikslinti informaciją. Ačiū, kad pranešėte apie iškraipymus, skubiai juos ištaisysime“, – rašė A.Malczakas atsakyme 15min GAZAS.

Akivaizdu, kad bendromis 15min bei abiejų aukščiau minėtų „Google“ atstovų pastangomis, gegužės 19 d. iš „Google Maps“ pradingo „Vyriškas organas“, o Jakų žiedas pavadintas Savanorių žiedu.

Savivaldybė: apie klaidą buvo pranešta

Tomas Kamaitis, Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas, patvirtino, kad savivaldybės ir įmonės „Susisiekimo paslaugos“ darbuotojai apie klaidą (Jakų žiedas Vilniuje) per ilgąjį laikotarpį yra pranešę apie 10 kartų. Tačiau šios klaidos nelaiko reikšminga: juk užsieniečiai navigacijoje neieškos Jakų žiedo.

„Vilniaus miesto savivaldybė neatsako už talpinamą informaciją įvairių internetinių puslapių žemėlapiuose. Pastebėjus klaidingą informaciją, pastabos perduodamos to internetinio žemėlapio administratoriui.

Kviečiame naudotis Vilniaus savivaldybės internetinėje svetainėje esančiais miesto žemėlapiais, kuriose rasite daug su miesto vystymui naudingos informacijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius