-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje dėl sugriežtinto karantino bus blokuojama daugiau nei 30 įvažiavimų

Nuo trečiadienio įsigaliojant draudimams be būtinybės keliauti tarp savivaldybių, Vilniaus savivaldybė pranešė uždarysianti ar kitaip kontroliuosianti daugiau nei 30 įvažiavimų į miestą.
Spaudos konferencija dėl įvažiavimo į miestus ir miestelius kontrolės
Kontrolė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Klaipėda ir Kaunas taip pat pranešė konkrečias blokuojamas vietas, Vilniaus savivaldybė to neketina daryti siekiant išvengti bandymų apeiti draudimus. Štai kaip tokie ribojimai atrodė pavasarį:

Vilniaus mero atstovė spaudai Ieva Dirmaitė BNS informavo, kad nuo penktadienio numatyta įrengti 33 kontrolės postus, konkrečių vietų, priešingai, nei Kaune, nežadama atskleisti.

„Šiuo metu numatoma įrengti 33 kontrolės postus, tačiau šis skaičius šiai akimirkai dar nėra galutinis ir gali būti tikslinamas artimiausiu metu. Numatoma, kad judėjimo ribojimai bus pradėti taikyti šį savaitgalį nuo penktadienio popietės, taip pat ir šventiniu laikotarpiu kitą savaitę. Kaip ir pirmojo karantino metu taikant šią priemonę, taip ir šį kartą konkrečių kontrolės postų neviešinsime, kad nekiltų noro gudrauti ieškant neužtvertų kelių“, – BNS sakė I.Dirmaitė.

Šiauliuose bus blokuojami keturi pagrindiniai įvažiavimai

Šiaulių meras Artūras Visockas BNS teigė, kad Šiauliuose taip pat bus blokuojami keturi pagrindiniai įvažiavimai.

„Turime keturis pagrindinius vartus, žiūrint iš Panevėžio pusės, tai pat link Klaipėdos, nuo Rygos pusės ir link Tilžės. Iš viso yra 11-12 įvažiavimų, tai šie bus pagrindiniai, kur bus policijos patikra šventinėmis dienomis, kitose vietose bus pastatytas ženklas, kad negalima važiuoti, vadinamoji „plyta“, – teigė Šiaulių savivaldybės vadovas.

Anot jo, darbo dienomis bus atliekama nebent atsitiktinė patikra, siekiant neapsunkinti rytais vykstančiųjų į darbą Šiauliuose iš rajonų – vien iš Kelmės pusės, anot jo, per parą atvažiuoja apie 8 tūkst. automobilių, be to, nemažai automobilių miestą kerta ir tranzitu.

Ties 5-7 įvažiavimais į Panevėžį savaitgaliais, švenčių dienomis budės pareigūnai

Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna teigė, kad visuose įvažiavimuose bus įrengti įspėjamieji ženklai, o ties 5-7 įvažiavimais savaitgaliais, švenčių dienomis budės ir pareigūnai. Likusiu metu per šiuos pagrindinius įvažiavimus ženklais į miestą bus leidžiama įvažiuoti tik aptarnaujančiam transportui ir specialiosioms tarnyboms.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente

„Gyvoji kontrolė vyks savaitgaliais, švenčių dienomis, visu kitu metu parengtos schemos, pastatyti ženklai, kurie atkreips gyventojų dėmesį, kad yra karantinas ir judėjimas yra ribojamas. Mažesnės kategorijos gatvės bus užtvertos, eismas bus draudžiamas ženklais, penki-septyni pravažiavimai į miestą taip pat bus su ženklais „Stop kontrolė“, o kitu metu, kai nebus budima, bus draudžiantys eismą ženklai „išskyrus aptarnaujantį transportą“, – paaiškino savivaldybės administracijos vadovas.

Vyriausybei įvedus draudimus vykti tarp savivaldybių, policija žada, jog švenčių metu ir savaitgaliais veiks 250 judėjimo kontrolės postų. Įvažiavimai į miestus bus ribojami gruodžio 18-20 dienomis, taip pat gruodžio 23-27 ir gruodžio 31-sausio 3 dienomis. Žadama, jog iš viso eismą kontroliuos per 800-900 policijos ekipažų.

Gyventojų prašoma turėti dokumentus, įrodančius jų teisę vykti į kitą savivaldybę, t.y. nuomos sutartį, nuosavybės dokumentus, darbo sutartį ir pan., priešingu atveju žadama neleisti vykti ar grįžti. Taip pat vietose, kuriuose nebus budinčių ekipažų, žadama įrengti stebėjimo kameras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius