Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius naujus gatvių remontus atideda iki rugsėjo vidurio: taip norima sumažinti spūstis

Pastarosiomis savaitėmis vilniečiai ir miesto svečiai ne kartą keiksnojo kelininkus – dar neišsisklaidžius rytinėms spūstims jie jau dirbo pagrindinėse sostinės eismo arterijose. Tad spūsčių netrūksta ir Ukmergės g., kurioje paskutinėmis vasaros dienomis tvarkomos susidėvėjusios atkarpos, ir Geležinio Vilko g. Tačiau pasitikdama rugsėjo Vilniaus savivaldybė ramina – naujų remontų kol kas nesiims, o senus pristabdys arba vykdys naktimis.
Kelio darbai
Kelio darbai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pirmadienio rytas apie pusė devynių Ukmergės gatvėje vos įvažiavus į miestą. Automobiliai išsirikiavę stovi jau nuo posūkio iš Tarandės. Įprastas vaizdas, tik ne vasarą, kuri miesto gatvėse jau baigėsi.

Tačiau bent kol kas spūstys formuojasi ne todėl, kad mieste labai daug automobilių, o dėl kelių remonto. Kelininkai užsiėmė vieną juostą nelaukdami, kada išsisklaidys rytinis pikas.

Išgramdytos atkarpėlės netrukus bus užpiltos šviežiu asfaltu ir tuomet kelininkams neretas vairuotojas tik dėkos. Tačiau kol taip nenutiko, greičiausia dažnas savo automobilyje burba iš nepasitenkinimo, kodėl gatvių remontai Vilniuje pradedami, kai rugsėjis jau ant nosies.

Eismas komplikuotas ir Geležinio Vilko gatvėje nuo Ukmergės g. pusės, čia irgi vykdomi remonto darbai. T.Narbuto gatvėje įrengiama A juosta, tad prie tam tikrų nepatogumų vilniečiai jau įprato.

Atidės iki rugsėjo 12 d.

Vilniaus miesto savivaldybė sako, kad artimiausiu metu vairuotojams sostinėje turėtų būti mažiau nepatogumų. Tad rugsėjo 1-ąją su vaikais į mokslo metų pradžios šventes skubėsiantys vilniečiai neturėtų gauti daug progų paburnoti ant kelininkų.

„Kad kelionės mieste rugsėjį būtų kuo sklandesnės, iki rugsėjo 12 d. nebus pradėti jokie nauji gatvių remonto darbai, o jau anksčiau pradėti darbai bus pristabdyti arba tvarkomasi naktimis. Gatvių remontas galės vykti miesto pakraščiuose, mažesnio intensyvumo D kategorijos gatvėse, kiemuose.

Tam, kad po atostogų į miestą grįžusiems vilniečiams prireiks šiek tiek laiko adaptacijai, iš naujo atrasti patogiausius kelionių maršrutų, maksimaliai apribojame visų vykdomų gatvių remonto darbus. Tokių gatvių kaip Geležinio Vilko ar T.Narbuto atnaujinimo darbus rangovai atliks dar iki rugsėjo pradžios.

Dviračių ir pėsčiųjų takų bei šaligatvių įrengimas vyks taip kaip ir suplanuotas“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

Kai ką jau pabaigė, kai kas netrukdys

Bendrovė „Grinda“ feisbuke taip pat skelbia, kad rugpjūčio 29–rugsėjo 4 dienomis, atsižvelgdama į išaugusius transporto srautus, pristabdo didesnius gatvių remonto darbus, kurie „gali daryti įtaką eismo pralaidumui“. Tad artimiausiomis dienomis daugiausia dėmesio bus skirta šaligatvių remontui bei neatidėliotiniems darbams.

Anot „Grindos“ atstovų, sėkmingai užbaigtas, kaip ir planuota, Geležinio Vilko gatvės atkarpos tarp Ukmergės ir Linkmenų g. asfaltavimas, nors pirmadienį pirmoje dienos pusėje čia dar ir vyko šiokie tokie darbai.

„Šviežiu asfaltu sluoksniu šviečianti gatvė laukia gatvių ženklinimo įmonės – technologija reikalauja, kad asfalto danga visiškai atvėstų ir sukietėtų, tačiau darbus numatyta užbaigti iki savaitės vidurio. Tad kažkurią naktį toje vietoje dar dirbs gatvių ženklintojų technika. Tiesa, jų poveikis eismo pralaidumui bus minimalus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kelio darbai
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kelio darbai

Savaitės pradžioje dar skubame pašalinti pažaidas Barsukynės ir Žalgirio gatvėse – čia vykdome lokalius frezavimo ir asfaltavimo darbus“, – feisbuke pirmadienį rašė „Grinda“.

Miesto kelininkų teigimu, A.Kojelavičiaus gatvėje bus įrengta sankryža su Arimų gatve, bet šioje vietoje įtaka eismui esą būsianti minimali.

Šaligatviai remontuojami Šeimyniškių, T.Ševčenkos, Smolensko, M.Dobužinskio, Gėlių, A.Kojelavičiaus gatvėse; T.Ševčenkos g. atkarpos nuo Švitrigailos g. iki Vytenio g. darbai jau į pabaigą, netrukus persikelsime kitapus Vytenio g. (link Birželio 23-iosios g.). Tęsiamas Šnipiškių pėsčiųjų gatvės, esančios šalia Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP), remontas.

Šiokių tokių nepatogumų gali pasitaikyti ir Antakalnio, Pelesos, Oslo, Kuro, Gariūnų gatvėse, Rodūnės kelyje, kur remontuojami lietaus nuotekų šulinėlių trapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius