-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vinguriuojančio policijos autobusiuko istorija nesibaigia: kamerų įrašai atskleidė įvykio aplinkybes

Skaitytojų pasipiktinimo sulaukusio policijos autobusiuko, nerūpestingai vinguriavusio keliu pažeidžiant kelių eismo taisykles, vairuotojai gresia nemalonumai. Aiškėja, kad pareigūnė padarė mažiausiai vieną pažeidimą.

ISTORIJOS PRADŽIA: Nebandykite to pakartoti: policijos „Volkswagen Transporter“ važiavo WRC stiliumi

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Skaitytojo A.G. paviešintą informaciją apie Klaipėdos krašte nufilmuotą policijos „Volkswagen Transporter“, nuolat kertantį ištisinę liniją, gavo ir Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Buvo pradėtas tyrimas.

„Peržiūrėtas vaizdo kameros, esančios transporto priemonės viduje, įrašas. Ir pamatėme, kad tuo metu autobusiuką vairavusi pareigūnė naudojosi telefonu. Taigi buvo padaryti du Kelių eismo taisyklių pažeidimai: naudojimasis telefonu vairuojant ir ištisinės linijos kirtimas. Už tai gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų. Baudos dydis priklausys nuo to, kokia yra pareigūnės istorija, ar ji jau yra bausta“, – sakė Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė.

Anot jos, pareigūnai elgsis principingai ir tokie kolegų vairavimo ypatumai nebus toleruojami. Jei paaiškės, kad tai pirmasis pareigūnės nusižengimas, jai bus skirta pusė minimalios baudos.

Baudos už ištisinės linijos kirtimą ir išvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą

15min primena, kad apie tokį vairavimą su išvažiavimu į priešpriešinio eismo juostą kalba Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. „Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas“.

Numatytos nuobaudos – nuo 170 iki 230 eurų. Taip pat privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius