-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bekelės vilkai“ keturratininkus pakvietė pratęsti ekspediciją lankant kabančius Lietuvos tiltus

Keturračių klubas „Bekelės vilkai“ visus šios transporto priemonės vairuotojus ir keliavimo po Lietuvą keturračiais entuziastus pakvietė į antrąją „Pamatyk kabančius tiltus keturračiu“ ekspedicijos dalį. Šįkart keturratininkai keliavo po Suvalkijos bei Dzūkijos apylinkes.
Turo akimirka
Turo akimirka / Dalyvių nuotr.
Temos: 2 Keturratis Tiltas

Idėjos sumanytojas ir maršruto autorius – keturračių klubo „Bekelės vilkai“ vadovas Remigijus Gančierius pasakojo, kad šįkart į edukacinį, tačiau nemažos ištvermės pareikalavusį turą susirinko daugiau nei 30 dalyvių. Per dvi dienas jie įveikė daugiau nei 400 kilometrų ir aplankė dešimt kabančių tiltų. Pasak Remigijaus Gančieriaus, kai kurių tiltų neįmanoma pasiekti automobiliu, tad tokiam turui keturratis yra ideali transporto priemonė.

Tokį edukacinį kelionių per Lietuvą turą sumanęs Remigijus Gančierius suskaičiavo, kad šalyje yra likę 79, geresnės ar blogesnės būklės kabantys tiltai. Anksčiau surengtoje pirmoje turo dalyje dalyviai aplankė 26 tiltus. Šįkart maršrute buvo numatyta 10 tiltų ir dar keli apžvalgos bokštai kelionei paįvairinti.

Dalyvių nuotr./Turo akimirka
Dalyvių nuotr./Turo akimirka

„Per 14 metų keturračiu esu išmaišęs visą Lietuvą ir „prasukęs“ daugiau nei 90 tūkstančių kilometrų. Taip pat daug važiavau Latvijoje, Estijoje, Ukrainos kalnuose. Todėl norisi savo žiniomis ir patirtimi pasidalinti ir su kitais mūsų bendruomenės nariais, naujais žmonėmis, įsigijusiems keturračius.

Smagu, kad nauji keturratininkai prisijungia ne tik vieni, bet kartu su šeimomis. Šiame ture ketvirtadalis ar net trečdalis dalyvių važiavo su keleiviais. Tempas pas mus ne varžybinis, o edukacinis, todėl žmonės į žygius pasiima savo šeimos narius“, - sakė Remigijus Gančeirus.

Dalyvių nuotr./Turo akimirka
Dalyvių nuotr./Turo akimirka

Pasak Remigijaus Gančieriaus, šio turo idėja yra ne tik pamatyti išlikusius kabančius tiltus Lietuvoje, bet ir nešti atsakingo elgesio vairuojant keturratį žinutę. Kartas nuo karto viešojoje erdvėje pasirodo informacija apie netinkamą keturratininkų elgesį, tad Remigijus Gančierius siekia šviesti keturratininkų bendruomenę ir rodyti jai tinkamą pavyzdį.

„Šis kraštas, kuriame dabar darėme turą, yra išskirtinis ūkininkų gausa, todėl prieš renginį pats pravažiavau visą maršrutą ir jį „išvaliau“ nuo tokių vietų, kuriose galėtume maišytis ūkininkams. Kai kurias atkarpas perdariau tam, kad nereikėtų važiuoti per ūkininkų žemę. Elgiamės atsakingai, tad prisitaikėme prie situacijos. Noriu padėkoti visiems dalyviams, kurie elgėsi kultūringai ir atsakingai. Taip pat labai dėkoju savo žmonai Eglei, kuri kartu su manimi dalyvauja praktiškai visur, pati vairuoja keturratį ir labai daug prisideda prie organizacinių dalykų. Vienam viską daryti būtų beprotiškai sunku“, - sakė Remigijus Gančierius.

Komandos nuotr./Remigijus ir Eglė Gančieriai
Komandos nuotr./Remigijus ir Eglė Gančieriai

Anot Remigijaus Gančieriaus, planuojama, kad visus kabančius tiltus keturratininkai aplankys per dvejus metus.

Beveik pusę tiltų jau aplankyta, o kitas etapas planuojamas vidurio Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius