Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birštonas atsitvėrė nuo motociklininkų ženklais: Susisiekimo ministerija turi kitokią nuomonę

Birštono savivaldybės administracija nusprendė nebeįsileisti motociklininkų į miesto centrą. Apie tai 15min pranešė balandžio pradžioje. Per tą laiką motociklininkai paskelbė protestuosiantys prieš tokią diskriminaciją. O Susisiekimo ministerijos ekspertai taip pat išsakė savo vertinimą.
„Mototurizmo ralio“ finišas Birštone
Motociklai Birštone / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Primename kad, atsižvelgdama į gyventojų prašymus, Birštono savivaldybės administracijos direktorė pritarė eismo tvarkos pakeitimams Birštone. Draudžiamasis kelio ženklas Nr. 305 ,,Motociklų eismas draudžiamas“ bus pastatytas šiose kurorto gatvėse:

  1. N. Silvanavičiaus gatvėje įvažiuojant nuo magistralinio kelio A16;
  2. B. Sruogos g. ties PC ,,Norfa XL” už įvažiavimo į automobilių aikštelę;
  3. Karalienės Barboros alėjoje įvažiuojant iš Jaunimo gatvės;
  4. Mokyklos gatvėje įvažiuojant iš Jaunimo gatvės;
  5. Lelijų gatvėje įvažiuojant iš Jaunimo gatvės;
  6. Jaunimo gatvėje dešinėje pusėje ties įvažiavimu į Žvėrinčiaus gatvę;
  7. Žvėrinčiaus gatvėje įvažiuojant iš Jaunimo gatvės.

Pasak savivaldybės, sprendimas buvo priimtas dėl motociklininkų keliamo triukšmo, viešosios tvarkos trikdymo ir įžūlaus elgesio mieste. Birštonas – tylos ir ramybės kurortas, todėl ir motociklininkų bendruomenė raginama gerbti kurorto tvarką ir Birštono gyventojus.

Toks Birštono savivaldybės sprendimas kiek netikėtas ir dėl to, kad šis miestas visad būdavo atviras „Mototurizmo ralio“ dalyviams.

Motociklininkai: sprendimas diskriminacinis, pavienes problemas turėtų spręsti policija

Motociklininkai, komentuodami šį sprendimą socialiniuose tinkluose, teigė, kad toks sprendimas yra diskriminacinis. Juk, jeigu į kurortą atvažiuotų vairuotojas su sportiniu, garsiai burzgiančiu automobiliu, dėl to nebūtų teisinga uždrausti visų automobilių eismą.

Susisiekimo ministerijos Kelių ir oro transporto politikos grupės vyresnysis patarėjas Vidmantas Pumputis sako, kad savivaldybės turi teisę uždrausti eismą tam tikroms transporto priemonėms. Tokie ribojimai dažniausiai turi aiškius argumentus ir priežastis.

„Savivaldybė nurodė, kad sprendimas buvo priimtas dėl motociklininkų keliamo triukšmo, viešosios tvarkos trikdymo ir įžūlaus elgesio mieste. Sutikime, kad šioms problemoms spręsti yra pasitelkiamos policijos pajėgos.

Šioms problemoms spręsti pasitelkiamos policijos pajėgos.

Uždraudimas – tai kraštutinė priemonė. Per pastaruosius metus aš pats ne kartą viešėjau Birštone ir nepastebėjau netinkamo motociklininkų elgesio. Neatmestina, kad antipatijos motociklininkų vairuotojams galėjo prisidėti prie šio sprendimo“, – komentavo V.Pumputis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius