-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dar vienas Karolio Mieliausko debiutas: su triračiu motociklu prieš „BBC Travel“ kameras

Karolis Mieliauskas – pirmasis žmogus, žiemą motociklu pasiekęs šalčiausią apgyvendintą vietą žemėje – Oimiakoną. Motociklininkas nemažai dėmesio sulaukė jau gimtinėje, tačiau pačioje Jakutijoje galėjo mėgautis pasaulinio lygio žvaigždėms prilygstančiu dėmesio kiekiu.
Karolis Mieliauskas su BBC žurnalistu
Karolis Mieliauskas su BBC žurnalistu / Egidijaus Babelio nuotr.

Apie nutrūktgalvį, važiuojantį motociklu spaudžiant -50 laipsnių speigui tolimuosiuose Rusijos rytuose žinojo beveik visi. Atskirti ryškiai apsirengusius Lietuvius nebuvo sunku. Grįžus atgal į Lietuvą žinia apie Karolio pasivažinėjimą pradėjo sklisti ir į kitą pusę – vakarus. O „BBC Travel“ žurnalistai pasirūpino, kad lietuvio nuotykiai nuskambėtų dar plačiau.

Lietuvio projektu „The Coldest Ride“ susidomėjo ir vienas didžiausių transliuotojų pasaulyje BBC. Žurnalistų kūrybinė grupė pasikalbėti su Karoliu Mieliausku atvyko į Lietuvą, filmuojamos laidos herojus juos atsigabeno į gimtąjį kurortą Druskininkus. Pokalbis vyko ten pat, kur ir pirmieji testai prieš kelionę – „Snow Arenoje“.

„BBC žurnalistai tiesiog norėjo iš pirmų lūpų išgirsti, kaip įmanoma nuvažiuoti šaltuoju metų laiku į šalčiausią apgyvendintą vietą žemėje ir dar motociklu. Jie patys dar neatrado Oimiakono, šiek tiek domėjosi tuo kraštu, o daugiausia gilinosi į tai, kas dedasi mano galvoje, kad taip elgiuosi“, – nusijuokė nuotykių ieškotojas ir užsiminė jautęs pareigą pasauliui pristatyti ir savo gimtąjį miestą, – „Teko daug kalbėti ne tik apie save, bet ir apie Druskininkus, gamtą, iš kur aš toks atsiradau ir kaip toks išaugau. Buvo labai smagi galimybė garsinti ne tik Savo, bet ir Lietuvos ir ypač Druskininkų vardą“, – sakė Karolis.

BBC žurnalistai Druskininkuose užtruko visą dieną pradedant pokalbiu „Snow Arenoje“, tęsiant apsilankymais žymiausiose kurorto vietose ir baigiant tradicinėmis Karolio maudynėmis lediniame vandenyje Ratnyčėlės upelyje bendravardžio Karolio Dineikos sveikatingumo parke, kur į vandenį jam pavyko įsitempti ir britų žurnalistus.

Karolis, kaip tikras motociklininkas mieste privalėjo važinėti motociklu. Deja, tas motociklas, kuriuo jis pasiekė Oimiakoną vis dar kažkur kelyje iš Sibiro Lietuvos link. Projekto „The Coldest Ride“ draugai jam suorganizavo kitą „Yamahą“, kuri buvo ne ką mažiau išskirtinė, nei speigui paruoštas Karolio plieninis žirgas. Prieš BBC kamerų objektyvus druskininkietis važiavo triračiu „Yamaha Niken“ motociklo prototipu. Vienu iš nedaugelio Europoje ir vieninteliu Baltijos šalyse.

„Turėjau ypatingą progą išbandyti šį motociklą vienas iš pirmųjų. Jis turi du ratus priekyje ir po du amortizatorius kiekvienam. Jis sukurtas važiuoti guldant motociklo korpusą ir yra labai smagus posūkiuose. Juo važiuoti – unikalus jausmas. „Niken“ labai galingas, tačiau švelnus, o važiuoklė dirba taip, it plauktum vandeniu,“ – įspūdžiais dalijosi K.Mieliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius