Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Harley Davidson“ naujiena – pristato pirmąjį elektrinį motociklą

Apie elektrinius motociklus buvo kalbama jau ilgą laiką, tačiau tik dabar pažadai pagaliau tampa realybe. Daug diskusijų sukėlęs elektrinis „Harley-Davidson“ modelis jau beveik pasiekiamas ranka, praneša „Engadget“.
Elektrinis projekto „Livewire“ motociklas „Harley-Davidson“
Elektrinis projekto „Livewire“ motociklas „Harley-Davidson“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmą kartą projektas „LiveWire“ pasirodė dar 2014 m. Atnaujinto dizaino motociklas buvo pristatytas kaip vienintelis elektrinis modelis, kuriuo kompanija pradės prekiauti per ateinančius penkerius metus. Liepos pabaigoje gamintojas paskelbė, kad pirmuosius modelius gerbėjai galės įsigyti jau kitais metais.

Pranešime žiniasklaidai gamintojas „LiveWire“ projektą apibūdino kaip pirmą sankabos neturintį elektrinį motociklą, kuris tik parodo, kad „Harley-Davidson“ yra lyderiaujanti įmonė motociklų industrijoje.

Kol kas yra pristatytas tik šio modelio prototipas, tad prekyboje pasirodęs modelis gali skirtis, o ir parduodamas jis bus ne kiekvienoje rinkoje.

Žinoma, nors tai pirmasis, tačiau tikrai ne vienintelis elektrinis motociklas. Dar du – lengvesnis, krosinį motociklą primenantis modelis ir savotiškos išvaizdos miesto motociklas bus pradėti gaminti 2022 m.

„Harley-Davidson“ paskelbė, kad per ateinančius trejus metus bus išleisti ir vidaus degimo variklius turintys nauji modeliai. 2020 m. bus pristatytas pirmasis kelionių motociklas „Pan America“ bei 975 kub. cm darbinio tūrio variklį turintis gatvės motociklas „Streetfighter“. Dar vienas 1250 kub. cm variklį turintis „ateities modelis“ bus pristatytas 2021 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius