Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „MotoGP“ žiedą Čekijoje pateks ir lietuvių motociklininkai

Tris metus truko derybos su motociklininkų geidžiamiausios trasos Europoje – Čekijos Brno žiedo – savininkais, kol lietuvių motociklų sporto klubui „Coffee Racers“ pagaliau pavyko sutarti dėl pirmojo renginio čia. Taigi šį žiedą, kuriame vyksta „MotoGP“, lietuvių motociklininkai pirmąsyk galės išbandyti kitąmet liepos 22-23 dienomis, rašoma pranešime.
Lenktynės Brno žiede
Lenktynės Brno žiede / „MotoGP“ organizatorių nuotr.

Išbandys prieš pat „Grand Prix“ lenktynes

„Tai viena plačiausių ir įdomiausių lenktynių trasų Europoje, labai lygios dangos, su daug kairių, dešinių posūkių, įkalnėmis ir nuokalnėmis. Tačiau, žinoma, apie ją daugiausia pasako faktas, kad čia vyksta „MotoGP“ varžybos ir kurioje stebime važiuojančius Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo ir kitus. Džiaugiamės, kad pagaliau ji atsivers ir lietuvių, Baltijos ir kitų šalių motociklininkams, kurie dalyvauja mūsų renginiuose“, – teigė „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Čekų adrenalino gamykla prisistatanti Brno trasa yra 15 metrų pločio, 5,4 kilometrų ilgio, turi 6 kairiuosius ir 8 dešiniuosius posūkius, 13-ka tiesiųjų atkarpų, kurių ilgiausia – net 636,56 metrų. Didžiausia įkalnė – 7,5 %, nuokalnė – 5 %. Trasos įveikimo rekordas motociklu – 1:56,027 – priklauso Dani Pedrosai, važiavusiu „Honda“ 2014-tais metais. Negana visų trasos infrastruktūros patogumų, žiedo viduryje veikia keturių žvaigždučių viešbutis, pro kurio langus galima matyti paskutinį prieš finišo liniją trasos posūkį.

„MotoGP“ organizatorių nuotr./Lenktynės Brno žiede
„MotoGP“ organizatorių nuotr./Lenktynės Brno žiede

Lietuviai drauge su kitų šalių motociklininkais Brno žiede važiuos likus 10-čiai dienų iki „MotoGP“ etapo čia, kuris vyks rugpjūčio 2-4 dienomis. „Coffee Racers“ renginyje galės važiuoti iki 250 dalyvių.

Skelbia naujo sezono kalendorių

Kartu su šia naujiena sporto klubas „Coffee Racers“ pristato ir kitų metų sezono renginių tvarkaraštį. Jame jau dabar numatyta 10 dvidienių renginių, kuriuos sudaro treniruotės ir varžybos, Lenkijos, Slovakijos, minėtoje Čekijos trasoje ir antrąsyk „Formulės 1” žiede „Hungaroring“ Vengrijoje.

Kaip teigė A.Dautartas, iš viso planuojama kitąmet surengti apie 15–16 dvidienių renginių minėtose šalyse, taip pat tradiciškai Lietuvos, Latvijos ir Estijos lenktynių žieduose. Renginių tvarkaraštis jau skelbiamas sporto klubo tinklalapyje, į nurodomus renginius galima įsigyti bilietus, kurie, kaip įprasta, iš anksto yra pigiausi. Renginių Baltijos šalyse kalendorius bus paskelbtas šiek tiek vėliau.

Tapo dideliu organizatoriumi

„Šiemet Europos lenktynių trasose suorganizavome net 23 didelius renginius. Nejučia tapome didžiausiu organizatoriumi Rytų Europoje, matuojant renginių ir dalyvių skaičiumi, – sakė „Coffee Racers“ prezidentas. – Pavyzdžiui, mūsų renginyje Slovakijoje važiavo 260 motociklininkų, čia esame vienas iš dviejų didžiausių organizatorių, nors renginius organizuoja ir šveicarai, austrai, britai.“

Pasak A.Dautarto, lietuviai noriai išbando naujas lenktynių trasas, nepaisant didesnio atstumo iki jų. Sporto klubo renginiuose susirenka motociklininkai iš įvairiausių šalių. Organizatorių nuostabai, šiemet prisijungė ir motociklininkai iš toliau esančių šalių, kaip Italija ar Serbija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius