-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Mieliauskas apie eismą Indijoje: jeigu čia galiotų europietiška tvarka, niekas nepajudėtų iš vietos

Nuo kelionės aplink Indijos pusiasalį pradžios praėjo vos 4 dienos, tačiau nuotykių ieškotojas Karolis Mieliauskas su indu Deepak Kamath ir airiu Deckan McEvoy įveikė vos 1 000 km. Lietuvis juokiasi, kad važiavimas Indijos keliais prilygsta matematiko darbui bandant išspręsti lygtį, kaip ten vyksta eismas.
Karolis Mieliauskas spalvotoje Indijoje, Bangalūre
Karolis Mieliauskas spalvotoje Indijoje, Bangalūre / Asm. albumo nuotr.

Chaosas, kuris juda

300 km per dieną neatrodo didelis atstumas. Sportininkai tiek gali pravažiuoti dviračiu. Tačiau Indijoje viskas kitaip. Tempas kelių chaose gerokai mažesnis ir per valandą įveikti 35 kilometrai atrodo kaip visai neblogas atstumas. Ir čia tik kalbant apie tarpmiestinius kelius. Karolis Mieliauskas pasiekė Bangalūro didmiestį, kuris pakeitė jo suvokimą apie eismo spūstis.

„Aš jau galvojau, kad Maskvoje eismo spūstys tokios, nors griūk negyvas. Tada pamačiau stovintį Niujorką. Tačiau Bangalūre eismas yra dar baisesnis nei šiuose abiejuose didmiesčiuose kartu sudėjus“, – po eilinės vilkimosi chaose dienos nuvargusiu balsu kalbėjo Karolis.
Nors trečias pagal dydį Indijos miestas su beveik penkias milijonais gyventojų yra vos pusantro karto didesnis už Vilnių pagal plotą, net ir vakare nuo miesto pakraščio pasiekti centrą per 2 valandas gali tapti rimtu iššūkiu. Gyventojai čia yra susispaudę, ir rodos, visi visada kelyje.

„Eismo čia tiek daug, kad su motociklu spūsčių neįmanoma apvažiuoti nei kelkraščiu, nei šaligatviu. Jie taip pat užkišti transporto priemonėmis. Automobiliais, motociklais, tuktukais. Kas keisčiausia, kad visas šitas chaosas kažkokiu būdu juda. Jeigu jis būtų surikiuotas į eismo juostas pagal europietišką standartą, tai manau, kad niekas čia nejudėtų, mat gatvės tiesiog nepritaikytos tokiam eismo srautui“, – svarstė K. Mieliauskas.

Keliavimą apsunkina ir karštis. Kasdien laikosi apie 40 laipsnių temperatūra. Ir liūtys. Indijoje profilaktiškai kasdien dulkes nuplauna pusvalandį, kartais ir valandą trunkantis dušas.

Spaudos konferencijos – kasdienybė

Kelionė po spalvingą Indiją – ne vien tik pramoginis pasivažinėjimas klasikinio dizaino „Royal Enfield“ motociklais su kolegomis iš užsienio. Beprotiškas Karolio Mieliausko kelionės buvo pastebėtos visame pasaulyje, o Indai, turintys bene didžiausią motociklininkų bendruomenę pakvietė lietuvį pasivažinėti jų šalyje ir pasipasakoti apie jo ekspedicijas. Spūstyse gyvenantiems motociklininkams įdomu, kaip per dieną įmanoma nuvažiuoti daugiau nei 1 000 km, įdomu, koks jausmas važiuoti šaltyje, tad kiekvienas Karolio vakaras būna užimtas susitikimais su vietinėmis Indijos motociklininkų bendruomenėmis bei spaudos konferencijomis.

VIDEO: Motociklininkas Karolis Mieliauskas spalvingoje Indijoje

„Mane žavi indų smalsumas ir nuolat besišypsančios akys. Kiekvieną dieną kelyje jaučiu, kaip jie nori pačiupinėti vakarietį, o vakarais apie keliones išklausinėja iki smulkiausių detalių. Tenka pasakoti ne vien tik apie ekspedicijas, bet ir apie Lietuvą. Džiaugiuosi galėdamas savo veikla garsinti Lietuvos vardą“ , – sakė motociklininkas.

Pastarosiomis dienomis Karolio portretas ir Lietuvos vardas yra dažnai atvaizduojami Indijos spaudoje ir tai dar tęsis gerą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius