Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai „Romaniacs“ ralyje: dar vienas TOP10 finišas

Sunkiausias pasaulyje Enduro motociklų ralis „Romaniacs“persikėlė į kalnus. Trečiadienio etape „Bronze“ klasėje Mindaugas Daugėla finišavo 9-as, o Tadas Barkus – 28-as. „Silver“ klasėje besivaržančiam Mykolui Paulavičiui sekėsi prasčiau. Jis po etapo finišo užima 77-ą vietą.
M. Daugėla
M. Daugėla / Komandos nuotr.

Pirmąją bekelės dieną Rumunijos Karpatų kalnuose nuo 6 valandų ryto „dūzgė“ motociklai. Dieną prieš puikiai prologe pasirodę „Team Transaulita“ nariai T.Barkus ir M.Daugėla startavo su lyderiais. Mindaugas 114 km. ilgio trasoje užtruko 4 val. 27 min. 53 sek. (+19 min. 29 sek. nuo nugalėtojo). Tadas buvo kiek lėtesnis – 4 val. 39 min. 30 sek., (+31 min. 6 sek. nuo nugalėtojo). Važiavimą laimėjo Marcinas Weglarzas iš Lenkijos, kuris trasoje sugaišo 4 val. 8 min ir 24 sek.

„Distancija labai greita, vietomis greitis siekė 130 km/h., motociklas greičiau nebevažiuoja. Jei lygintume su pernai, pasirodė lengviau. Nebuvo sudėtingų pakilimų, kur būtų galima įstrigti, bet padariau vieną grubią klaidą. Apsisukant motociklas nuslydo ant šlaito ir įstrigo tarp rastų. Galvojau, kad viskas, bet ištraukiau jį ir šlaito šonu greitai grįžau į trasą. Praradau porą minučių“, – iš karto po finišo mintimis dalinosi M.Daugėla.

T.Barkus pasidžiaugė dieną prieš pasiektais rezultatais, kurie leido sėkmingai važiuoti šiandienos etape, nors klaidų būta: „Pirmiems startuoti lengviau. Netrukdo lėtesni sportininkai, praktiškai visą laiką važiavau vienas. Navigacija sudėtinga, keletą kartų teko pasukti ne į tą pusę, po to grįžti. Didžiausia laiko dalį, apie 5 minutes, praradau klaidžiodamas.“

M.Daugėla pridūrė, kad visgi ankstyvas startas turėjo ir trūkumų: „Pievose buvo kiek sunkiau, nes kol žolė neišvažinėta, nesimato reljefo, akmenų. Vienoje vietoje persiverčiau, bet greitis buvo nedidelis, viskas gerai.“

Oficialūs trečiadienio ir bendros įskaitos rezultatai bus patikslinti ir paskelbti vėliau. Iš viso „Bronze“ klasėje varžosi daugiau nei 200 sportininkų.

M.Paulavičiui – „Silver“ klasės išbandymai

Antradienį fotografų ir žiūrovų akyse žibėjęs M.Paulavičius patyrė, ką reiškia „Silver“ klasė bekelėje. Trečiadienio 97 km. ilgio „Silver“ klasės distancijoje organizatoriai nepagailėjo įvairių kliūčių. Po prologo 68-as kvalifikuotas sportininkas šiandien finišavo 77-as. „Silver“ klasę laimėjo Josu Artola iš Ispanijos. Lyderio laikas – 4 val. 13 min. 22 sek. Mykolas nuo jo atsiliko 2 val. 31 min. 46 s. ir trasoje sugaišo 6 val. 45 min. 8 sek.

Rytoj vėl laukia bekelė kalnuose

Pirmoji bekelės diena buvo trumpiausia iš numatytų šiemet. Greičio ruožai sudarė 114 km. Trasa driekėsi per I pasaulinio karo laikų fronto liniją. Teko važiuoti ne tik kalnuota bekele, bet ir bėgiais, kuriais kariai gabendavo savo įrangą ir amuniciją į apkasus. Viduryje distancijos sportininkai atvyko į serviso zoną, kurioje buvo privalomas 20 min. poilsis. Lietuvių motociklai nebuvo nukentėję, tad visą laiką buvo galimą skirti jėgų atstatymui.

Rytojaus trasa turės istorinių atspalvių. Antroji bekelės diena pavadinta „Decebalu“ – paskutinio Dakijos, istorinio regiono Rumunijoje, karaliaus vardu. Trasa drieksis tarp Tilisca ir Capalna gyvenviečių, o sportininkai tikrai išvys 2 tūkst. m senumo antikinių pastatų liekanų. Beje, lenktynių logotipe yra panaudotas būtent Dakijos vilkas.

VIDEO: Red Bull Romaniacs 2019 | Pirma bekelės diena | KARO ZONA

Apie „Romaniacs“

„Red Bull Romaniacs“ ralis Rumunijoje startavo 2004 m. Laikui bėgant jis tapo sunkiausiu Enduro motociklų raliu pasaulyje. Dalyviai turi ne tik pademonstruoti išskirtinius motociklo valdymo, orientavimosi aplinkoje, GPS prietaisų naudojimo įgūdžius bet ir fizinę ištvermę. Lenktynininkai per dieną įveikia vidutiniškai apie 100–200 km., o trasoje tenka praleisti apie 6–8 valandas, sudeginama apie 6000 kcal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius