-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Misija „Aplink pasaulį per 40 dienų“ įvykdyta: Karolis Mieliauskas jau ruošiasi naujam iššūkiui

Motociklininkas Karolis Mieliauskas kaip tarė, taip padarė. Aplink pasaulį apkeliavo per 40 dienų. Tiesa, motociklu įveikė 19 tūkst. km, nors Žemės rutulio skersmuo apie 40 tūkst. Vos grįžęs į Lietuvą Karolis jau ruošiasi naujai kelionei, į kurią išvyksta lapkričio mėnesį. Ir tai tikrai nebus skrydis balionu, sekant Juleso Verne'o herojų pavyzdžiu. Karolis lieka ištikimas motociklui.

Karolis Mieliauskas tapo žinomu keliautoju po to, kai motociklu pasivažinėjo užšalusiu Baikalo ežeru. Jo gerbėjų ir sekėjų ratas išsiplėtė dar labiau, kai Karolis motociklu pasiekė šalčiausią pasaulio gyvenvietę – Oimiakoną.

Žinoma, kelionės „Aplink pasaulį per 40 dienų“ metu nebuvo taip šalta, kaip Oimiakone (ten spigino 50 laipsnių speigas), tačiau Karoliui, ypač Rusijos platybėse (nuo Maskvos iki Vladivostoko daugiau nei 9 tūkst. km) teko paragauti „daugaus ašarų“ – lietus pylė kaip iš kibiro. O kai kurias vietoves, per kurias keliavo K.Mieliauskas, buvo nusiaubę didžiuliai potvyniai.

Įdomu tai, kad Karolis rado labai daug panašumų tarp Sibiro magistralės ir kelio „Route 66“ Šiaurės Amerikoje. Ir vienur ir kitur – dykynė.

„Rusijoje stebino, kad magistralės viduryje, kur nutiestas naujas asfaltas, viduryje kelio gali būti duobė, gali būti nukritusi padanga, kas yra pavojinga. O Kalifornijos magistralėse stebina šiukšlės. Čia labai populiarūs pikapai, žmonės juose vežioja visokiausią šlamštą ir jis tikriausiai išbyra. Tad galima viduryje magistralės rasti kad ir grėblį“, – pasakojo K.Mieliauskas.

„Gamtos galybė ir didybė – neįtikėtina. Kaip ir Sibire, važiuoju per niekur, nesimato nei pradžios, nei pabaigos. Smagu, kad didžiąją dalį rekomenduojamų vaizdų, kalnų matau vos pasukdamas šalmą, tad nesijaučiu, kad daug ką praleidžiu nesustodamas. Lygiagrečiai kelio beveik visą laiką eina geležinkelio bėgiai, o jais važiuoja neįtikėtino ilgio traukiniai“, – įspūdžiais toliau dalijosi Karolis Mieliauskas.

Beje, Rusijoje Karolį Mieliauską nustebino ir mobilių greičio matuoklių skaičius. Tokių, kurie šiuo metu diegiami Lietuvoje.

O kur Karolis Mieliauskas iškeliaus jau lapkričio mėnesį, sužinosite pasižiūrėję filmuotą pokalbį.

P.S. Prizas – Karolio iš JAV, Čikagos generalinio konsulato – parvežta kepurėlė atitenka skaitytojai Neri Nerijai.

VIDEO: Aplink pasaulį per 40 dienų: kaip tai padarė Lietuvos motociklininkas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius