Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priešpaskutinę ralio dieną A.Gelažninkas vos išvengė automobilio, dar ir šunys užpuolė

4-oji, priešpaskutinė, Graikijos ralio diena Arūnu Gelažninkui prasidėjo kalnų apsuptame kaimelyje. Būtent čia dalyviams buvo duotas startas, su greičio ribojimais. Penktadienį lenktynininkai turėjo įveikti 270 km, iš jų net 220 km greičio ruožų, dalis trasų driekėsi 2 km aukštyje, rašoma pranešime.
Ketvirtoji Graikijos ralio diena
Ketvirtoji Graikijos ralio diena / ZigmasDakarTeam nuotr.

Lietuvis į finišą preliminariai atvažiavo trečias. Jį aplenkė žaibo greičiu lėkęs ir pirmas atvažiavęs austras Tobias Ebsteris ir slovakas Štefan Svitko. Beje, pastarasis yra ir lyderis bendroje įskaitoje. Arūnas Gelažninkas bendroje įskaitoje atsilieka tik nuo slovako.

„Važiavau tikrai neblogai. Vienam taške arba dėl netiksliai pažymėtos navigacijos, ar dėl painumo praradau keturias ar penkias minutes. Vis važinėjau, grįždavau ir niekaip nesugebėjau surasti reikalingų trijų šimtų metrų trasos, bet galiausiai atradau kelią“, – sako Arūnas.

Penktadienį motociklininkus lepino sausas Graikijos oras, tad buvo galima pasimėgauti.

„Pirma dalis ruožo buvo tikrai įdomi, o ir važiavau neblogai. Antra dalis monotoniška: tik kalnai aukštyn žemyn ir posūkiai. Vienoje vietoje užpuolė šunys, kurie ganė avis. Šiaip viskas gerai, nekritau, nebuvo rimtesnių nuotykių. Šiandien sausa ir neslidu, trasa nebloga. Ruošiamės rytojui, ruošiame motociklą ir laukia paskutinė septintoji diena“, – pasakoja sportininkas.

Beje, motociklininkai pajuto ką reiškia graikų vairavimo stilius.

„Buvo nemažai vietų kur reikėjo važiuoti asfaltu su greičio ribojimais, tai vienoj vietoj vos su automobiliu nesusidūriau. Jie kartais nevengia važiuoti prieš eismą, todėl taip nutiko, bet išvengiau“, – sako Arūnas Gelažninkas.

Po ilgos ir varginančios dienos organizatoriai dalyvius finiše pasitiko su vaišėmis. Sportininkai džiaugiasi, kad didžioji ralio dalis jau įveikta, bet šioje disciplinoje galima atsipalaiduoti tik kirtus finišą, o rezultatai gali kisti drastiškai. 5-ąją, paskutinę Graikijos ralio dieną lauks 138 km, iš jų 124 km greičio ruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius