Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: jaunasis Lietuvos motokroso talentas Erlandas Mackonis

Arminas Jasikonis, Dovydas Karka ir Erlandas Mackonis – šie trys Lietuvos motokroso meistrai jau penktadienį startuoja Italijoje, motokroso olimpiada vadinamose Nacijų taurės varžybose (MXoN2021), rašoma pranešime.
Erlandas Mackonis MXEuro varžybose, Kegume, Latvijoje.
Erlandas Mackonis MXEuro varžybose, Kegume, Latvijoje. / Mindaugo Plukio nuotr.

Pastarąjį kartą motokroso Nacijų taurės varžybos vyko 2019 m. Asene (Nyderlandai). Tąkart Lietuvai atstovavo A.Jasikonis, D.Karka ir D.Jazdauskas. Tačiau, susižeidus A.Jasikoniui, Lietuvos komanda į A finalą nepateko ir iš 34 dalyvių klasifikuota 28-ta. Taigi šį kartą rinktinėje turime naujoką.

Tikslas – patekti į A finalą

2020 m. varžybos neįvyko dėl karantino, o šiemet Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrė Janušauskė kelia Lietuvos rinktinei tikslą patekti į A finalą, t.y. tarp 20-ties geriausių pasaulio komandų.

„Tai yra vienintelės komandinės varžybos, kai motokroso meistrai gali atstovauti savo šaliai. Jose labai svarbūs kiekvieno sportininko rezultatai, nes jie papildo komandos taškų kraitį“ , – paaiškino G.Jaunušauskė.

Rinktinėje debiutuoja jaunasis talentas

Šį kartą kviečiame susipažinti su pačiu jauniausiu rinktinės nariu, jos debiutantu, du kartus Lietuvos motokroso čempionu MX2 klasėje aštuoniolikamečiu Erlandu Mackoniu.

Erlandą tikrai galima vadinti ryškia motokroso asmenybe. Nors lenktyniauja ne pačiu galingiausiu motociklu, šis aštuoniolikmetis labai dažnai Lietuvos motokroso čempionate bendroje įkaitoje finišuoja aplenkdamas ne vieną patyrusį galingesnės MX1 klasės motociklininką. Tad akivaizdu, kad šio atleto potencialas – labai didelis.
Juo labiau, kad Erlandas jau antrus metus iš eilės tapo Lietuvos čempionu MX2 klasėje, o prieš tai 2018 m. nugalėjo 125cc klasėje.

Pradžia – su kiniška „britva“

„Kai buvau kokių 4-5 metų, su broliu važinėdavome maža kiniška britvute savo malonumui. Dar po poros metų tėtis nupirko mažą KTM. Ir vėl iš pradžių važinėjome tik savo malonumui, apie sporto pasiekimus negalvojome. Mano tėčiui labai patinka motociklai, tai, ko gero, šitą geną su broliu gavome iš jo“, – prisimena pirmuosius įspūdžius E.Mackonis.

Vėliau, treniruojamas tėčio Rolando, septynerių metų sportininkas pradėjo bandyti jėgas nedidelėse varžybose. Galiausiai išbandęs jėgas Lietuvos čempionate, lydimas tėčio, išvyko ir į Latviją. Patiko, nes 65cc ir 85cc klasėse buvo daug varžovų.

Erlandui reikėjo stiprios konkurencijos, todėl jo varžybų geografiją netrukus praplėtė Estija ir Lenkija.

„Iš pradžių stengiausi kaupti patirtį. O mano paties sugebėjimai jau pradėjo ryškėti kai buvau 14-os metų. 85cc klasėje važiavau ir į ADAC MX Masters varžybas Vokietijoje. Bet pirmajame važiavime kritau būdamas dešimtuke ir gavau traumą. Tad teko pailsėti ir netgi dėl reabilitacijos paaukoti Lietuvos čempiono vardą“, – prisimena E.Mackonis.

Erlandas sako, kad jo tikslas – kiek galima dažniau varžytis ne tik Lietuvos čempionate. Todėl šiemet dalyvavo keliuose Europos čempionato etapuose.

„Visuomet Europos čempuinate turiu tikslą patekti į finalą. Pernai to pavyko pasiekti viename iš etapų Latvijoje. Šiemet Olandijoje šiek tiek pritrūko sėkmės, o Latvijoje vėl važiavau finale“, – džiaugiasi Erlandas Mackonis.

Jis sako, kad Lietuvos rinktinei atiduos visas jėgas, MX2 klasėje Erlandas sieks aukšto rezultato, jei tik nesutrukdys startinis jaudulys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius