-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainos spec. daliniams skirti motociklai patikrinti motokroso trasoje Vilniuje

Vilniaus pakraštyje esančioje „Perkūno“ motokroso trasoje trečiadienį visuomenei parodyti specialūs motociklai, Lietuvos motociklų bendruomenės siunčiami Ukrainos gynėjams.

Trečiadienį bent trumpam į „Perkūno“ motokroso trasą šalia Gariūnų užsuko ne vienas motociklininkas, norintis bent akies krašteliu pažvelgti į Ukrainos spec. pajėgoms Lietuvoje paruoštus motociklus KTM 450 EXC. Trasoje buvo išrikiuoti šeši motociklai, tris tokius lengvus ir galingus enduro žvėriukus lietuviai jau yra nugabenę į Ukrainą, dabar keliauja dar šeši. O iš viso prieš kelias savaites Vilniaus KTM salone jų buvo vienuolika.

Motociklus išbandyti smėlynuose

Kaip sakė vienas projekto iniciatorių, žinomas motociklininkas Balys Bardauskas, prie šio labdaringo ir labai svarbaus Mykolajivo gynėjams projekto prisideda ir motociklininkų bendruomenės nariai, ir kai kurios įmonės. Parama enduro motociklų projektui renkama per VŠĮ „Vilniaus miesto motosporto klubas“.

B.Bardauskas turi patirties karštuose pasaulio taškuose. Tad palaiko tiesioginius ryšius su Ukrainos kariuomenės padalinių vadovais. Mykolajivą ginantys spec. padaliniai iš viso prašė 30–35 tokių motociklų. Jie naudojami ir žvalgyboje, ir puolime, nes yra greiti, gali važiuoti visiška bekele ir likti nepastebėti.

Motociklininkų bendruomenei šiame projekte atstovaujantis B.Bardauskas sakė, kad gauti tokių KTM motociklų Lietuvoje neįmanoma – nupirkti visi buvę sandėliuose. Todėl dabar bando gauti KTM-ų tiesiai iš gamintojo. Vieno motociklo kaina (be specialaus paruošimo) – 11 150 EUR.

Tai – tik pirmasis pagalbos etapas. Netrukus Lietuvos motobendruomenė į Ukrainą išsiųs ir bandomuosius elektrinius motociklus. Jei jie pasiteisins, į frontą elektriniai žirgai bus siunčiami ir didesniais kiekiais.

„Kažkada prasitariau, kad norėčiau padėti Ukrainai išsiųsdamas kokius 300 motociklų. Tačiau būsiu tikrai laimingas, jei pavyks gauti ir paruošti bent 200“, – planavo motociklininkas Balys Bardauskas.

Šis enduro motociklų projektas nebūtų pavykęs, jei ne geros valios žmonės. Vieni aukoja pinigų, kiti savanorystės pagrindais perdažo motociklus ar, jei reikia (jei ruošiama jau naudota technika), juos remontuoja. Plačiau apie tai skaitykite čia ir pamatykite reportažą iš KTM dirbtuvių Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius