Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vienišių“ klasėje pirmaujantis A.Gelažninkas apie pagalbą M.Gerini: „Sustojau patikrinti, o jis visiškai „atsijungęs“ buvo“

Arūnas Gelažninkas po aštuntojo greičio ruožo motociklų „vienišių“ įskaitoje, preliminariais duomenimis, atėmus galimą laiką už sustojimą, turėtų būti pirmas. Nuo pat pradžių aplenkęs lyderį, užsuko gazo rankeną taip, kad finišavo palikdamas visus „vienišius“ už nugaros. Bendroje „Original by motul“ klasės įskaitoje jis taip pat pirmoje vietoje, rašoma pranešime.

„Šiandien gerai „skridome“, man atrodo. Visus gerai spaudėme. Pirmoje dalyje aplenkiau Maurizio Gerini ir tada jau spaudžiau į priekį. Vijausi kitus greitus sportininkus iš bendros įskaitos, bet italas niekaip neatsiliko nuo manęs, vis prikibęs važiavo“, – po finišo sakė lenktynininkas.

Konkurentų dvikovoje neapsieita be nuostolių – skaudžiai krito pagrindinis konkurentas Maurizio Gerini. Arūnui Gelažninkui tikriausiai pavyko nufilmuoti, kaip italas vertėsi prieš pat jo nosį.

„Paskutinėje dalyje važiavome su ispanu Oriolu Mena ir paklydome šiek tiek. Tai italas vėl mane prisivijo. Gerini prieš pat mane stipriai vertėsi. Sustojau patikrinti, o jis visiškai „atsijungęs“ buvo. Kviečiau pagalbą, bet jis atsigavo ir sako: „nereikia, nereikia“. Visas išsipūtęs jis ten springo, spjaudėsi. Susisiekiau su dispečeriais ir palikau jį. Sakė važiuoti, tai ir išvažiavau.

Man atrodo, jam bent galvos sutrenkimas bus. Per tą laiką, kol buvau sustojęs, prisivijo kiti lenktynininkai ir pakėlė labai daug dulkių. Todėl likusi dalis buvo daug lėtesnė, o ir ūpas pradingo. Šiaip diena – superinė. Labai gerai važiavosi, tempas geras. Pats stebiuosi. Ko gero, bus greičiausias mano Dakaro istorijoje etapas“, – pasakojo Arūnas.

Nors preliminarūs duomenys rodo, kad šiame greičio ruože „vienišių“ klasėje lietuvis atvažiavo trečias, organizatoriai turėtų kompensuoti laiką už pagalbą konkurentui.

„Kai sustojau prie Gerini, kalbėjau kokias 3–5 minutes su dispečerine, todėl turėtų kompensuoti šiek tiek laiko. Grįžęs eisiu paprašyti, kad peržiūrėtų“, – sakė lenktynininkas.

„Zigmas Dakar team“ po finišo šiek tiek bendravo su kritusiu italu. Jis sakė, kad neatsimena, kaip krito. Jaučiasi blogai. Jei pagerės, lenktynes tęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius