Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vievio „Crazy Ferma“ trasoje – rekordinis dalyvių skaičius: kai kurie finiše nejautė rankų

Šeštadienį Vievyje, Crazy Ferma trasoje startavo 2-asis Lietuvos motociklų Cross Country čempionato etapas kurių šiemet planuojami net devyni.
Vievyje, Crazy Ferma trasoje startavo 2-asis Lietuvos motociklų Cross Country čempionato etapas
Vievyje, Crazy Ferma trasoje startavo 2-asis Lietuvos motociklų Cross Country čempionato etapas / Justo Lengvino/LMSF nuotr.

Vievyje negalėjo startuoti pirmojo etapo nugalėtojas Domantas Jazdauskas, jis sunkią traumą gavo treniruočių metu ir negalės sportuoti mažiausiai du mėnesius. Užkliuvęs už akmens, Domantas prieš varžybas griuvo ir susilaužė šonkaulį, jam išniro sąnarys, plyšo raiščiai.

Tačiau beveik 6 km ilgio trasoje sportinės intrigos netrūko. Jau vien dėl rekordinio dalyvių skaičiaus. Varžybose pirmą kartą istorijoje startavo net 235 dalyviai iš kurių - 197 motociklininkai. Dėl tokios gausos motociklininkus pagal klases teko išskirstyti net į tris atskirus startus, antraip nebūtų išsitekę siauruose posūkiuose. Vievio Cross Country trasą išbandė ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos bei Lenkijos motociklininkai ir keturratininkai.

VIDEO: Crazy Ferma, Vievis: antrasis Lietuvos motociklų Cross Country Čempionato etapas

Pasak varžybų vyr. teisėjo Žilvino Kazakevičiaus, Vievio trasa paruošta labai gerai, padaryta saugesnė nei pernai - net dvi dienas trasos vingius formavo speciali technika. Išlyginti molio ruožus padėjo ir lietus. Tiesa, tokia trasos specifika ir joje kyšantys akmenys reikalavo specialių motociklų pakabos nustatymų. Vyr. teisėjo teigimu, važiuojantiems Vievyje pirmą kartą, pasirenkant technikos nustatymus galėjo kilti sunkumų. Tačiau senbuviai žino, ko tikėtis iš Crazy Fermos.

Vievio trasa nelengva, reikalaujanti ištvermės. Čia gausu stačių įkalnių, staigių posūkių, miško ruožų tarp medžių. O dalis trasos driekiasi klampiu upelio dugnu, šiame ruože reikia itin tvirtai laikyti vairą. Tvirčiausiai vairą laikė ir didžiausią spartą jau nuo pirmojo rato demonstravo bendros šio etapo įskaitos lyderiai Nerimantas Jucius, Džiugas Kazakevičius ir Raimondas Machrov. Vaikų įskaitoje nepavejamas buvo Marius Adomaitis.

Keturračiai

Pirmasis iš keturračių finišavęs Renatas Jegorovas (Quad Open) džiaugėsi puikiu rezultatu: „Tai buvo mano trasa, todėl gerai ir važiavosi. Susidėjo visi taškai ant „i“. Ir miškingos vietovės, ir staigūs pakilimai, nusileidimai – viskas man puikiai lipo. Šį kartą sekėsi gerai. Jei Klaipėdos trasoje pirmajame etape buvau numontavęs ratą, tai šįkart technika atlaikė“.

Tuo tarpu tituluotasis Aivis Graudinšas (Quad Open), praėjusių metų Lietuvos Cross Country čempionato nugalėtojas, šį kartą finišavo vienas paskutinių, nes dėl nukritusios grandinės daug laiko prastovėjo ir tespėjo nuvažiuoti 8 ratus. Latvis nuo Quad Open klasės nugalėtojo Renato Jegorovo atsiliko keturiais ratais.

Trečias šioje klasėje finišą pasiekęs Evaldas Bujanauskas neslėpė, kad buvo sunku, tad teko proporcingai paskirstyti jėgas visai trasai: „Žiūriu - vienas sugedo, kitas sustojo. O aš savo keturratį prieš varžybas išglosčiau. Tie sustoję varžovai dar pridėjo jėgų ir pradėjau galvoti apie trejetuką“.

Quad Open klasėje ketvirtas likęs Nerijus Moisas pastebėjo, kad šioje trasoje labai nesunku atitrankyti rankas – Klaipėdoje buvo šiek tiek lengviau, nes mažiau išmuštų aštrių duobių. Tačiau su juo nesutiko Artūras Kaleininkas. Jis džiaugėsi, kad dulkių buvo kiek mažiau nei pernai, o sunkumai negąsdino: čia ne motokrosas, todėl gerai, kad organizatoriai sukūrė daugiau skirting kliūčių.

„Sunkiasvorių” Quad ATV klasės nugalėtojas Paulius Ruškys džiaugėsi, kad jam pavyko gerai startuoti:

„Pirmas išlėkiau, tuomet po trijų ratų labai pavargau, galvojau nukrisiu nuo keturračio. Todėl padariau klaidą, išvažiavau iš trasos. Taip mane aplenkė estas Hendrik Laur. Tačiau kokiame penktame rate tarsi atsivėrė antras kvėpavimas, gal šiek tiek padėjo vanduo. Tad pasivijau estą, jis viename posūkyje išvažiavo per plačiai, pavyko jį švariai aplenkti. Trasa greita, mažai smėlinių ruožų, o greitis mano draugas, gal todėl ir finišavau pirmas. Tiesa, su tokiu dideliu keturračiu reikia važiuoti atsargiau nei su lengvesniais, ypač per tramplinus. Nes po vieno šuolio krūtine nusileidau ant vairo, tai reikėjo laiko atsigauti. Todėl stengiausi šokinėti atsargiau, o tik po to paspausti“.

Antras Quad ATV klasėje finišavęs Estijos sportininkas Hendrik Laur sakė, kad trasa jam nebuvo per sunki, tačiau pavedė vairo stiprintuvas, todėl važiuoti buvo sunku, labai skaudėjo rankas.

Sudėtingos trasos išbandymus puikiai atspindėjo dalyvių rankos. Finiše jie rodė kruvinas nuospaudas ant delnų ir juokavo, kad žaizdos iki kitų varžybų turėtų užgyti. Tiesa, kai kurie sužeidimai liko po griuvimų ir kontaktų su medžiais.

Rezultatai motociklų klasėse

Enduro: Nerimantas Jucius, Džiugas Kazakevičius, Rytis Garbačiauskas.
Open: Raimondas Machrov, Šarūnas Matutis, Vladas Gončarovas.
E1: Justas Kazakevičius, Gustas Martinkėnas, Antanas Lučinskas.
E14+: Gytis Martinaitis, Natanas Poškus, Kasparas Jančys.
85cc: Marius Adomaitis, Domas Butkus, Matas Strasevičius.
E40+: Mindaugas Kaškonas, Danielius Žoštautas, Audrius Norkus.
E50+: Kęstutis Gurčinas, Ernestas Paukštis, Virginijus Tumas.

Rezultatai keturračių klasėse

Quad ATV: Paulius Ruškys, Hendrik Laur, Marius Kvetkauskas.
Quad Open: Renatas Jegorovas, Arūnas Šukys, Evaldas Bujanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius