Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Šileikis: „Launch“ diagnostika: kaip atskirti originalą nuo kopijos?

Patarlė, kad „skūpus moka du kartus“, iš dalies yra tinkama mūsų temai, tačiau ne visada. Būtent dėl tų išimtinių atvejų ir ryžomės atskleisti kortas, kas yra kas.
Darius Šileikis
Darius Šileikis
Temos: 1 Elektronika

Didelė dalis meistrų, diagnostikų ar šiaip entuziastų, susijusių su automobiliais ar transportu, puikiai žino vieną seniausių diagnostikos įrangų gamintojų „Launch“. Ko gero, kas antrame remonto meistrų garaže surastume vienokį ar kitokį diagnostikos įrankį, pažymėtą šiuo prekiniu ženklu. Tačiau ar tikrai visi tie prietaisai iš tiesų ir yra „Launch“, ar tai tik lipdukas ?

Kaip oficialūs atstovai, dažnai sulaukiame užklausų iš klientų, kurie yra nusipirkę vieną ar kitą „Launch“ diagnostikos prietaisą. Kadangi vizualiai visi prietaisai atrodo panašūs, dauguma klientų tiesiog kreipiasi pas mus dėl techninės pagalbos ar patarimo, tačiau vėliau paaiškėja, kad toks prietaisas, kurį jis įsigijo „už pusę kainos“,  yra kopija ir dažniausiai mes niekuo padėti negalime. Paskutiniu metu tai tapo gana opi problema, „Launch“ dažnai kopijuojamas ir kai kurie pardavėjai parduoda nekokybiškus prietaisus. Tie prietaisai tik iš išorės yra panašūs į tikruosius, tačiau funkcionaliai jie net iš tolo neprilygsta veikimui, kuris yra numatytas originalaus prietaiso funkcijose.

Tačiau sugrįžkime prie mūsų iškeltos problemos, kai klientas tiesiog nežino ką pasirinkti ir tos nežinios vedamas pasirenka pigiausią variantą, kuris, kaip paaiškėja vėliau – pinigai, išmesti į balą.

Kaip atskirti originalų gaminį nuo klastotės ? 10 patarimų, kurie padės neapsigauti.

1. Pradžioje įvertinti prietaiso ir jo įpakavimo išvaizdą. 

Prietaiso korpusas, turi būti iš kokybiškų medžiagų. Negali būti matomų plastiko liejimo žymių. Originalių „Launch“ prietaisų kokybė yra tikrai nepriekaištinga.

Originalus „Launch“ prietaisas
Originalus „Launch“ prietaisas

2. Adapterių komplekto išvaizda. 

Geltonoji adapterių komplekto dėžutė yra ryškiai geltonos spalvos. Kopijų versijos adapterių dėžutė yra geltonai oranžinės spalvos (galimai, tuo metu pasitaikė tokios spalvos plastiko mišinys).

Taip pat reikia atkreipti dėmesį į raudoną „Launch“ užrašą ant dėžutės. Kopijų atveju matoma, kad tas užrašas yra nekokybiškai padengtas dažų sluoksniu.

Dešinėje pusėje originalūs adapteriai
Dešinėje pusėje originalūs adapteriai

3. Adapterių komplekto kokybės skirtumai.

Plika akimi galima nesunkiai pamatyti ant vieno iš didžiausių adapterių perėjimų („Mercedes-Benz 38 pin“) nekokybiškus surinkimo požymius. Plastikas tam tikrose vietose prasiskyręs, matosi klijų žymės šalia kontaktų. 
Nekalbant apie vizualinius niuansus, tokio adapterio viduje turi būti originali mikroschema – multipleksorius, o kopijose dažniausiai tai yra tuščia dėžutė, kur viduje yra pravesti vos keli laidai. Netgi pakračius tą adapterį girdisi barškėjimas ir svoris jos yra kaip plastmasinės dėžutės. Originalus adapteris turi sverti 250 g. Kopijos prietaisų „MB 38 pin“ adapteris sveria vos tik 154 g. Natūralu, kad toks svorio skirtumas turi savo pasekmes.

Kairėje pusėje originalus adapteris. Vizualiai matomi skirtumai, nekokybiškas surinkimas
Kairėje pusėje originalus adapteris. Vizualiai matomi skirtumai, nekokybiškas surinkimas

4. Kiekvienas prietaisas turi būti ženklinamas serijiniu numeriu.

Jis dažniausiai būna ant užpakalinės prietaiso dalies, kai kuriems prietaisams – po baterija. Svarbiausia, kad šis numeris būtų ne tik lipdukas, bet sutaptų su prietaiso vidiniu serijos numeriu. 

Kopijoje serijos numerio ant prietaiso neradome. Dažniausiai tokie prietaisai išleidžiami su tuo pačiu serijos numeriu kaip ir dar tūkstančiai kitų tos partijos kopijų, taigi oficialių atnaujinimų tokiems prietaisams dažniausiai nėra.

Originalus prietaisas turi serijos numerį
Originalus prietaisas turi serijos numerį

5. Atnaujinimai ir garantija.

Perkant originalų bet kokį „Launch“ prietaisą, gamintojas suteikia atnaujinimus 1-3 metams. Taigi visi profesionalūs diagnostikos prietaisai parduodami tik su dviem programomis: DEMO ir OBD2.

Visos kitos programos yra parsisiunčiamos iš „Launch“ svetainės www.X431.com, kai klientas priregistruoja savo prietaisą sistemoje. Tai daroma dėl to, kad nuo priregistravimo momento pradeda galioti prietaiso garantija ir laikas, kai jis gali būti nemokamai atnaujintas „Launch“ serveryje internete. 

Originalus neaktyvuotas „Launch X431 GDS“ diagnostikos kompiuteris
Originalus neaktyvuotas „Launch X431 GDS“ diagnostikos kompiuteris

6. Atnaujinimai

„Launch X431“ atnaujinimai daromi tik pačiam klientui prisijungus internetu prie www.X431.com svetainės. Jokia kita forma (el. paštu, „Skype“ ar pan.) atnaujinimai nėra atliekami. 

7. Serijos numeris

Ant prietaiso dėžučių turi būti užklijuotas prietaiso serijos lipdukas, ir užrašas, kad prietaisas skirtas Europos rinkai.

Originalaus prietaiso serijos numeris
Originalaus prietaiso serijos numeris

8. Aktyvacijos vokas.

Kartu su prietaisu turi būti pridedama ir prietaiso aktyvacijos vokas. Vokas turi būti neatplėštas ir kitaip nepažeistas. Serijinis numeris ant voko turi sutapti su prietaiso vidiniu serijiniu numeriu ir kitais serijinių numerių lipdukais. Voką atplėšia pats klientas, kuomet yra pasiruošęs aktyvuoti ir naudotis prietaisu.

„Launch“ vokas
„Launch“ vokas

9. Vartotojo žinynas ir komplektacija

Kiekvienas prietaisas turi turėti komplekte anglų k. vartotojo žinyną bei komplektacijos sąrašą, kuriame taip pat patvirtinta, kad tai įrankis skirtas Europos rinkai.

Vartotojo žinynas ir komplektacijos sąrašas
Vartotojo žinynas ir komplektacijos sąrašas

10. Visi prietaisai parduodami supakuoti į originalias „Launch“ kartonines dėžes. Šios pakuojamos naudojant apsaugines „Launch“ lipnias juostas. Po jomis turi būti prietaiso pagaminimo datos žyma. 

Originali prietaiso dėžė
Originali prietaiso dėžė

Taip pat norime visus informuoti apie „Launch“ modelių gamybos sustabdymą:
„Launch X431 Diagun“ – nebegaminamas nuo 2013.12.30
„Launch X431 Master“ – nebegaminamas nuo 2013.12.30
„Launch X431 IV“ – nebegaminamas nuo 2014.02.01
„Launch X431 Diagun III“ – nebegaminamas nuo 2014.02.01
„Launch Creader VII“ – nebegaminamas nuo 2014.06.30
„Launch Cresetter“ – nebegaminamas nuo 2014.06.30
Greitu laiku šiems prietaisams taip pat bus nutraukiamas programinis aprūpinimas. 

„Launch“ koncernas Europos rinkai pristatė naują seriją prietaisų:
„Launch X431 Pro“ 
„Launch X431 Pro 3“ 
„Launch X431 GDS“
„Launch X431 PAD“
„Launch X431 PAD2“

Darius Šileikis yra „Launch“ koncerno prietaisus importuojančios įmonės vadybininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius