Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijos kaltininkas – telefonas?

Trečiadienį Alytaus rajone, Medukštos kaime įvyko netipinė avarija. Kaktomušą patyrė sunkvežimis ir „Honda Civic“ lengvasis automobilis. Tokiuose įvykiuose itin sunku nustatyti kaltininką – dažnai neaišku, kuris eismo dalyvis galėjo pasitraukti, o kuris tą darė, tačiau jo pastangų neužteko.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Šis atvejis kiek kitoks. Kaip praneša policija, „Honda“ vairavusi 22 metų amžiaus mergina išvažiavo į priešingą eismo juostą ir įsirėžė į sunkvežimį MAN.

Kelias šioje vietoje nėra platus, tad transporto priemonėms norint saugiai prasilenkti, vienai jų reikėtų keliolika metrų pavažiuoti kelkraščiu. Šiuo atveju tai akivaizdžiai neįvyko.

Kodėl „Honda Civic“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą? Kelio būklė šioje vietoje puiki: nors jis ir siauras, tačiau asfaltas šviežias. Matomumas - taip pat geras. Belieka... Išsiblaškymas?

Jį šiais laikais dažniausiai sukelia mobilusis telefonas – retas jaunuolis nėra vairuodamas rašęs žinutės ar kalbėjęs be laisvų rankų įrangos.

Kita nereta tokių eismo įvykių priežastis – automobilio magnetola. Norint perjungti dainą ar ieškoti kitos radijo stoties, reikia nukreipti žvilgsnį nuo kelio. Jeigu tuo metu pasitaiko posūkis, tereikia akimirkos, kad žvilgsnio nukreipimas virstų didele nelaime.

Šiuo atveju mergina išsisuko kelių kaulų lūžiais ir yra gydoma ambulatoriškai.

Greitis nebuvo didelis, tad žmogaus sužeidimai, įvertinant prieš daugiau nei dvidešimt metų pagaminto automobilio saugumą bei kliūtį, su kuria jis susidūrė, yra gana menki.​ Tačiau tai greičiau sėkmė nei tendencija: sunkvežimis yra aukšta transporto priemonė, o žemas „Civic“ galėjo po juo kone palįsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius