-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blogiausios gatvės rinkimai: įvažiavus, baisu ratus pamesti

„Prakratyti“ automobilio pakabą dažnas prašo autoserviso darbuotojų, tačiau Grigiškių (Vilniaus priemiesčio) gyventojų ir pro šią gyvenvietę link Kauno pravažiuojančių vairuotojų automobilių toks išbandymas laukia Mokyklos gatvėje. Vienintelis išvažiavimas į greitkelį – it tarka: duobės, lopai ir asfalto trūkiai ne tik išbandymas šarnyrams, tačiau ir vairuotojų sugebėjimams pataikyti į mažesnę duobę.
Mokyklos gatvė Grigiškėse: per duobes automobiliai darda iki greitkelio
Mokyklos gatvė Grigiškėse: per duobes automobiliai darda iki greitkelio

Mokyklos gatvę sudaro vos daugiau nei 200 m atkarpa, kuria jau ilgą laiką skundžiasi ne vienas grigiškietis. Kelyje apstu ne tik asfalto trūkių – važiavimą apsunkina ir iškilę šuliniai bei viena už kitą didesnės duobės. Gyventojai pastebi, jog Vilniaus g. kelias, esantis lygiagrečiai greitkeliui Vilnius-Kaunas, buvo atnaujintas praėjusiais metais, tačiau ši nedidelė kelio atkarpa – palikta likimo valiai.

Kalbėdami apie minėtą kelio atkarpą, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai patikino, kad šioje gatvėje kelio danga bus atnaujinta dar šiais metais.

VIDEO: Duobėta Mokyklos gatvė Grigiškėse

„Šiuo metu tvarkomos Uosių, Retkonių, Totorių, Fermentų, B.K.Balučio, Žarijų, Baltosios Vokės, Antakalnio, Oslo, Olandų, Pelesos, Justiniškių ir kitos sostinės gatvės, po poros mėnesių darbai persikels ir į Grigiškių rajoną.

Dalį tvarko savivaldybė, o dalį – LAKD

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja jau spalio mėnesį sutvarkyti Kovo 11-osios ir Mokyklos gatves. Mokyklos gatvėje bus paklota nauja asfalto danga, šaligatviai, atnaujintas gatvės apšvietimas ir ženklinimas“, – aiškino Gintautas Niaura, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ir ūkio transporto departamento Susisiekimo komunikacijų skyriaus vadovas.

Vilniaus miesto savivaldybė/Grigiškių Mokyklos gatvės atkarpa miesto tvarkymo žemėlapyje
Vilniaus miesto savivaldybė/Grigiškių Mokyklos gatvės atkarpa miesto tvarkymo žemėlapyje

Kodėl ši kelio atkarpa nebuvo sutvarkyta praėjusiais metais, atsakymas paprastas – Vilniaus gatvę, esančią lygiagrečiai greitkeliui, tvarkė Lietuvos automobilių kelių direkcija, o Vilniaus miesto savivaldybė darbų imsis šiais metais.

Įdomu tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės parengtame miesto tvarkymo žemėlapyje nurodyta, kad bus atnaujinta Kelių direkcijai priklausanti Vilniaus g. atkarpa ties greitkeliu. Paprašius patikslinti, paaiškėjo, kad skirtingai, nei kad pažymėta žemėlapyje, bus atnaujinta Vilniaus gatvės atkarpa tarp Afindevičių gatvės iki naujo prekybos centro „Maxima“. Tačiau čia ir vėl neatitikimas – miesto tvarkymo žemėlapyje šioje atkarpoje pažymėta, kad bus vykdomas apšvietimo įrengimas ir remontas.

Vilniaus miesto savivaldybė/Grigiškių Vilniaus gatvės atkarpa miesto tvarkymo žemėlapyje
Vilniaus miesto savivaldybė/Grigiškių Vilniaus gatvės atkarpa miesto tvarkymo žemėlapyje

Visgi savivaldybės atstovai patikino, kad minėtoje kelio dalyje numatyti ir naujos kelio dangos tiesimo darbai.

15min/Gazas kviečia prisidėti prie iniciatyvos ir paviešinti blogiausias Lietuvos miestų gatves, esančias strategiškai svarbiose vietose. Nes gatvių tvarkymo sezonas jau eina į pabaigą, netrukus pabjurs orai. Nuotraukas, aprašymus ir vaizdo įrašus galite siųsti elektroniniu paštu gazas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius