Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Halls Winter Rally” dalyviai bus skatinami rūpintis savo saugumu

Jau visai netrukus vyks viena smagiausių žiemos atrakcijų Lietuvoje – „Halls Winter Rally“. Saugumas varžybų metus tikrai nebus pamirštas. Organizatoriai kartu su saugų eismą skatinančiu projektu „Nebūk briedis“ renginio dalyviams primins, kaip svarbu gatvėje ir kelyje jausti atsakomybę už save.
„Halls winter rally“ penktas-septintas greičio ruožai
„Halls winter rally“ penktas-septintas greičio ruožai / Pauliaus Sviklo / 15min nuotr.

Didžiausioje žiemos šventėje dalyvius pasitiks didžiulės briedžių skulptūros, simbolizuojančios matomumo kelyje problemą. Juk dažniausiai eismo įvykiai įvyksta būtent dėl to. Savo ruožtu, projekto „Nebūk briedis“ komanda skatins, eismo dalyvius nepamiršti naudoti atšvaitus.

Ypač šiuo metų laiku, kuomet didžiąją paros dalį tvyro prieblanda, atšvaito šiukštu negalima palikti namie. Taip pat itin svarbu žinoti, kaip taisyklingai jį segėti. Renginio dalyviams bus dalinamos spalvingos atmintinės, kuriose vaizdžiai parodyta, kaip nešioti šviesą atspindinčias priemones.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Serviso zona
Tomo Markelevičiaus nuotr./Serviso zona

Reikėtų pridurti, jog vienas vienintelis atšvaitas žmogui gali išgelbėti gyvybę. Vairuotojas, važiuojantis su įjungtomis artimosiomis šviesomis 70 km/h greičiu, žmogų be atšvaitų pamatys likus vos 50 metrų ir jam liks tik 2 sekundės stabdymui. Su atšvaitais eismo dalyvis būtų pastebimas gerokai anksčiau, likus net 150 metrų. 

Šaltuoju sezonu papildomų atsargumo priemonių reikėtų imtis net tik pėstiesiems, bet ir vairuotojams. Kelio danga vietomis yra padengta ledu, tad svarbu neviršyti greičio ir itin atidžiai važiuoti gyvenvietėse. 

Tomo Markelevičiaus nuotr./12/14 greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./12/14 greičio ruožas

Projektas „Nebūk briedis“ skatina atvykti į „Halls Winter Rally“ saugiai bei primena, jog Lietuvoje bene kiekvieną dieną įvyksta nelaimių kelyje, kurių dažna priežastis – atsakomybės už save trūkumas. Žmogus juk ne briedis ir savo saugumu gali pasirūpinti pats!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius