Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į kelius vėl grįžta mirtis: renkasi pėsčiuosius be atšvaitų

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) duomenimis, šiais metais iki lapkričio 12 dienos, nepaisant trumpėjančių dienų, avaringumo ir mirtingumo keliuose situacija buvo stabili, netgi pamažu gerėjanti. Tačiau per kelias pastarąsias dienas mirtini atvejai pasipylė kaip iš gausybės rago.

15min rubrikos Gazas žurnalistai, važinėdami Lietuvos miestų gatvėmis ir užmiesčio keliais, pastebėjo, kad daugybė pėsčiųjų vakare ar naktį yra tarsi vaiduokliai – nematomi.

VIDEO: 15min/Gazas eksperimentas: ką mato vairuotojas, jei pėsčiasis eina be atšvaitų

Todėl šią savaitę atliko eksperimentą. Žurnalistai toje pačioje pėsčiųjų perėjoje (kurioje matomumas turėtų būti pakenčiamas) nufilmavo keturis siužetus. Pirmas – kai pėsčioji, vilkinti juodais drabužiais, eina visai be atšvaitų. Antras – kai tik su atšvaitu ant riešo. Trečias – kai su daugybe atšvaitų. Ir ketvirtas – kai žurnalistė per perėją naktį ėjo vilkėdama šviesą atspindinčią liemenę.

Vos išpublikavus šį 15min siužetą, Lietuvos policija savo „Facebook“ paskyroje paskelbė tragišką statistiką: vien ketvirtadienio vakarą žuvo 3 pėstieji, tarp kurių – 8-erių metų berniukas.

Oro sąlygos pastaruoju metu itin prastos. Temsta vis anksčiau, o šlapias asfaltas sugeria automobilių lempų šviesos srautą. Todėl Lietuvos policija ir LAKD prašo SAUGOTIS ir pėsčiųjų, ir vairuotojų.

„Per dvi dienas žuvo 6 žmonės. Iš jų – 4 pėstieji, du iš žuvusių pėsčiųjų – nepilnamečiai. Vakar eismo įvykio metu žuvo vaikas. Jis išlipo iš mokyklinio autobusiuko ir ėjo per kelią. Taip pat žuvo du suaugusieji, kurie tamsoje buvo be atšvaitų“, – rašoma LAKD laiške 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius