Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas jūsų laukia pavasariniame kelyje?

Visi žino, kad nuo seno visų keliauninkų globėjas yra Šventas Kristupas. Jį galima pamatyti ne tik Vilniaus herbe ar garsaus orkestro afišoje, kiekvieną pavasarį jis plevena virš naujai prasižiojusių duobių, stverdamasis už galvos – kaip apsaugoti automobilius nuo traumos patekus į duobę?
Duobė
Duobė

Per savo karjerą keliautojų globėjas klasifikavo duobes, tyrė jų skiriamuosius požymius ir pagaliau paskelbė tokią klasifikaciją:

Duobė kaip uošvė. Nedidelė ir jauki. Tautosakoje dažnai minima, tačiau kai paklausi, retas, kuris savo uošve skundžiasi. Jeigu ir šiek tiek pamurmės ratui į ją patekus, tai daugiau ne iš piktos valios, bet tiesiog todėl, kad taip reikia. O po to palinkės gero vėjo be jokių apčiuopiamų materialinių nuostolių.

Duobė kaip piktas viršininkas. Vidutinio dydžio, aštriais kraštais. Tokios duobės neįmanoma išvengti, nebent apskritai neitum į darbą ar neliptum ant kelio. Iš tolo visai patraukli, žiojasi, kažką gero pasakys, tačiau į ją įsmukęs supranti, kad be penkių šimtų eurų nuostolio neapsieisi. Gerai, jeigu tai vienkartinis potyris pas automechaniką. O jeigu tai ilgalaikis pažadas nurėžti atlyginimą?

Duobė kaip ekonominė krizė. Tarsi ir didelė, bet dar sukalbama. Važiuoji sau, plaukai plevėsuoja, staiga šast, šalies ūkis smunka keliolika procentų, o tavo važiuoklė – ištisais dvidešimt. Ką kaltinti? Pavasarį? Blogą valdžią? Skundiesi, keikiesi, tačiau visas braškėdamas šiaip ne taip išvažiavai, nusigausi link serviso, o tada, žiūrėk, ir vėl vėjas plaukuose. Iki kitos krizės, tfu, duobės.

Duobė kaip Lietuvos futbolas. Didžiulė ir grėsminga. Tokia duobė, kur galima smigti visą gyvenimą, ką sėkmingai ir daro mūsų futbolas. Įrodydamas, kad kai kurios duobės neturi netgi dugno. Jeigu į tokią įvažiuosi, suprasi, kad tuo pačiu pataikei ir į finansinį kanjoną, į kurį taip pat galima kristi iki pat Anapilio. Jau geriau parduot automobilį ir įsirėmint vairuotojo pažymėjimą.

Duobė kaip juodoji skylė. Dar nei vienas, kuris į ją įvažiavo, neišgyveno apie tai papasakoti. Kalbama, kad tokios duobės gali praryti ištisus sunkvežimių karavanus ar net traukinius. Vieni šneka, kad jas išgalvojo mokslininkai, kiti – kad kelininkai, bet nuo jos neapsaugos net penki šventieji.

Šv. Kristupas nenori susieti savęs su jokia konkrečia paslauga, tačiau pridėtų, kad jūsų, automobilistų, daug, o jis – vienas. Visų nesužiūrės. Todėl geriau draustis, o ne kristi į duobę su futbolu ar juodąja skyle. Saugaus jums ir minkšto pavasario!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius