Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija drausmino pėsčiuosius kalbančius telefonu

Kauno apskrities VPK pareigūnai vykdė priemonę, kurios metu pagrindinį dėmesį kreipė į pėsčiuosius eismo dalyvius, kertančius pėsčiųjų perėjas.
Pėstieji
Pėstieji / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo lapkričio pirmosios įsigaliojo draudimas pėsčiųjų perėjose naudotis mobiliaisiais telefonais. Siekdami pėstiesiems priminti naująsias taisykles, Kauno policijos pareigūnai surengė priemonę, kurios metu dalino lankstinukus pėstiesiems, kurie kirsdami gatvę naudojosi telefonais ar užsiiminėjo kita veikla.

„Įsigaliojo nauji kelių eismo taisyklių pakeitimai. Tai norėjome pažiūrėti, koks daromų pažeidimų paplitimas. Kalbėjimas telefonu yra akivaizdžiausias pažeidimas, todėl norėjome pamatyti tai savo akimis“, – sakė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vigintas Lukošius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vigintas Lukošius

Pasak pareigūno, pirmi įspūdžiai nedžiuginantys – pažeidėjų daug. Daugiau nei pusė žuvusių eismo įvykiuose yra pėstieji. Šiais metais iš septyniolikos asmenų žuvusių eismo įvykiuose devyni yra pėstieji, keturi iš jų žuvo pėsčiųjų perėjose.

„Šiandien pėsčiųjų nebaudėme, buvo skirti žodiniai įspėjimai, primintos taisyklės. Dar tik savaitė kaip įsigaliojo taisyklių pakeitimai. Po šių prevencinių priemonių bus imtasi ir realių bausmių, nes tikrai matosi, kad šioje vietoje saugumo yra mažokai, o drausmės ypač. Bet kokia pašalinė veikla pėsčiųjų perėjoje pablogina eismo saugumą“, – sakė V.Lukošius.

Einant per pėsčiųjų perėją, negalima ne tik kalbėti telefonu, bet ir daryti kitų pašalinių darbų – kraustyti rankines, skaičiuoti pinigus ar net gerti kavą. Tiesa, neštis rankose telefoną ar kavos puodelį niekas neuždraus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius