Kelininkai skelbia pavasarį: barstytuvus keičia motorizuotos vakuuminės „šluotos“

Vilniaus miesto tvarkymo įmonė „Grinda“ skelbia, kad žiemos techniką jau keičia vaakuminės šlavimo mašinos.
Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ atnaujino įrangą
Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ atnaujino įrangą / Sauliaus Žiūros nuotr.

Per keturis mėnesius nuo lapkričio vidurio iki kovo vidurio įmonės gatvių priežiūros technika nuvažiavo 438 tūkst. km – tai yra 10 kartų aplink pusiaują!

„Grinda“ panaudojo apie 30 tūkst. tonų techninės druskos ir apie 15 tūkst. tonų smėlio ir druskos mišinio.

„Ši žiema buvo išskirtinė tiek kritulių pikais, tiek didžiuliais temperatūrų svyravimais, tad siekdami užtikrinti nepertraukiamą judėjimą sostinės gatvėmis, bene kasdien vykdėme prevencinius ir išankstinius barstymus, o snygių metu kartais ištisas paras valėme sniegą verstuvais“, – praneša „Grinda“ ir atsisveikina su sniego valytuvais bei smėlio/druskos barstytuvais.

Antradienį dienos metu „šluotos“ darbavosi Viršuliškėse, naktį – Liepkalnio, Dunojaus, Žirmūnų, Šeimyniškių, Žalgirio gatvėse.

Trečiadienį gatvių valymo technika dirba Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonuose. Ketvirtadienį važiuos šluoti Žvėryno gatves.

Pavasariniai šlavimo darbai įprastai užtrunka net kelis mėnesius, mat tenka taikytis prie oro sąlygų – įšalę paviršiai lengvai nepasiduoda, peržiem susidariusį ir įšalusį smėlio sluoksnį ne iš pirmo karto įveikia net plieniniai šepečiai.

„Kuo anksčiau pradėsime, tuo greičiau užbaigsime. Juk nenorime, kad mūsų mylimas miestas kentėtų dėl neestetiško vaizdo, o nusistovėjus sausesniems orams – dėl dulkių audrų ir į orą pakeltų kietųjų dalelių.
Beje, dažnas galvoja, kad šluojame peržiem išbarstytą smėlį. Bet tai mitas – smėlis gatvėse juk atsiranda net ir vasarą, kai gatvių nebarstome! O paaiškinimas paprastas: ant gatvių kaupiasi tirpstančio sniego ir lietaus suneštas smėlis, tiesiog žiemą nėra galimybės jį sušluoti“, – praneša „Grinda“.

Pavasarinis šlavimas – ne tik „Grindos“ rūpestis: ši įmonė šluoja tik važiuojamąją gatvių dalį, o šalikeles palei bortą, technines juostas valo teritorijų tvarkytojai. Čia darbų pasidalijimas panašus į gatvių priežiūrą žiemą: mes valome gatves, o šaligatvius ir kelkraščius – kitos, už teritorijų priežiūrą atsakingos įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius