Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 06 09 /2022 07 27

Kelionė greitkeliu gali tapti spąstais: palijus netikėtose vietose formuojasi „upės ir ežerai“

Ši vasara Lietuvai nepagailėjo lietaus. O ekstremalios sąlygos tampa puikiu išbandymu net ir aukščiausios kategorijos Lietuvos keliams – automagistralėms ir greitkeliams A1 ir A2. Būtent į šių eismo arterijų kokybę pastaruoju metu atkreipia dėmesį 15min skaitytojai.
Avarija greitkelyje netoli Vievio
Avarija greitkelyje netoli Vievio / 15min.lt

Pasidalykite savo istorija, siūlykite temą gazas@15min.lt

Naujausia istorija, kai techniškai tvarkingas automobiis pateko į provėžų ir vandens pinkles, iš karto po Palangos lenktynių pasidalijo lenktynininkas ir verslininkas Mantas Matukaitis bei jo žmona Aistė. Aistė socialiniuose tinkluose taip papasakojo liepos 16 d. nutikusią istoriją:

„Rytas, kuris sukrėtė iki širdies gelmių. Liepos 16 d., prieš išvažiuojant į trasą, atėjo tėtis su žinia, kad mano brolis, brolio žmona bei 3 draugai važiuodami palaikyti mūsų (Palangos lenktynėse) tikslo nepasieks. Nes, provėžose patyrę akvaplanavimą, skrido nuo skardžio ir vertėsi daug kartų. Visi išvežti su greitosiomis, kaip baigsis neaišku, brolis buvo be sąmonės, vienam nuplėšta plaštaka ir t.t.

Aistės Matukaitės asm. arch. nuotr./BMW po avarijos automagistralėje
Aistės Matukaitės asm. arch. nuotr./BMW po avarijos automagistralėje

Rašau norėdama pasidalinti tuo, kas tikrai prisidėjo, kad mūsų artimieji išliktų gyvi (įvykis automagistralėje, tad greitoji važiavo ~30min). Tai – naujos sudėties vaistinėlė su turniketais ir kitais papildymais, kurią ačiū Dievui turėjo vairuotojas. Atrodytų elementarus, paprastas daiktas, bet iš tiesų kritinėje situacijoje toks gyvybiškai reikalingas... Žinau, kad daugelis dar neturite, neturėjau ir aš, kol, pervežinėjant brolį į Vilnių žandikaulio operacijai, išsikalbėjom apie tai, kaip reikėjo stabdyti kraujavimus ir kas būtų buvę, jei nebūtų tos mažos naujos dėžutės po ranka“. Visą Aistės įrašą rasite čia.

Greitkeliai ir automagistralės nėra saugios bet kokiu oru

Vairuotojai atkreipia dėmesį ir primena praėjusios bei užpraeitos vasaros istorijas, kai, netgi neviršydami maksimalaus leistino greičio, nuo automagistralės Vilnius–Klaipėda per lietų nuslydo techniškai tvarkingi automobiliai, turintys visas saugumo sistemas. Kita vertus, per lietų šiuose aukščiausių standartų Lietuvos keliuose nuo kelio nuvažiuoja, nuslysta ar net nuskrenda daugybė automobilių. O į avarijos vietą atvykusių pagalbos tarnybų darbuotojai kraipo pečiais: ir vėl šioje vietoje avarija...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius