Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kiss and Ride“ sistema atrado vietą ir Kaune

Kalniečių gatvėje įsikūrusi mokykla-darželis „Rūtelė“ mažuosius kauniečius ir jų tėvelius pasitinka naujove – greito keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo aikštele „Kiss and Ride“. Planuojama, kad panašių stotelių šalia Kauno ugdymo įstaigų ateityje atsiras dar daugiau.
„Kiss and Ride“ stotelė prie Kauno mokyklos-darželio „Rūtelė“
„Kiss and Ride“ stotelė prie Kauno mokyklos-darželio „Rūtelė“

„Šalia darželio įrengėme mini žiedą tam, kad eismas vyktų sklandžiai. Specialiai paženklintoje vietoje vairuotojai stabtelės ir išleis vaikus. Žinoma, pačius mažiausius tėvai paprastai nuveda į darželį, palydi, tad jiems šalia įrengta parkavimo aikštelė“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Idėjos autoriai įsitikinę, kad tai padidins eismo dalyvių saugumą ir padės išvengti transporto spūsčių rytais ar vakarinio piko metu.

„Turbūt daugeliui tėvų teko susidurti su situacija, kuomet atvežę savo atžalą prie darželio ar mokyklos jie susiduria su parkavimo problemomis. Dalis vairuotojų išleisti vaikų sustoja ant šaligatvio ar pėsčiųjų perėjos. Taip pat nesaugiai manevruojama bandant apsisukti ir išvažiuoti. Tai kelia pavojų ne tik vaikams, bet ir aplinkiniams. Šia naujove siekiame dar labiau padidinti mažųjų kauniečių saugumą“, – teigė Kauno miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Donatas Večerskis.

Artimiausiu metu bus svarstoma, prie kurių švietimo ir ugdymo įstaigų Kauno mieste būtų tikslinga įrengti daugiau panašių „Kiss and ride“ stotelių.

„Kiss and Ride“ stotelė prie Kauno mokyklos-darželio „Rūtelė“
„Kiss and Ride“ stotelė prie Kauno mokyklos-darželio „Rūtelė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius