Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Vilniaus gatvės staiga tapo slidžios?

Nors termometro stulpelis pakilęs iki gerokai didesnės reikšmės už nulį, Vilniaus miesto gatvės – drėgnos ir slidžios. Į GAZAS.LT el. pašto dėžutę praėjusią naktį plūdo daugybė laiškų su identiškais klausimais – kodėl Vilniuje taip slidu?
Vilnius visą dieną lyg apsiaustas rudeniškos prieblandos.
Vilnius visą dieną lyg apsiaustas rudeniškos prieblandos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus gatvės yra prižiūrimos miesto savivaldybės. Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas teigė, kad miesto gatvės tarsi po lietaus gali atrodyti dėl pirmadienio naktį barstytos druskos. „Tą naktį buvo plikledis, tad kai kurios gatvės buvo barstytos druska“, – sakė A.Visockas. 

Druska traukia drėgmę ir todėl net ketvirtadienio rytą kai kurios gatvės atrodo lyg būtų paliję, o šaligatviai – sausi. Druską nuo gatvių turėtų nuplauti lietaus, jis mieste prognozuojamas ketvirtadienio popietę.

Vilniaus miesto savivaldybės specialistai teigia, kad slidumas gatvėse priklauso nuo oro. „Atšilus orui dangos temperatūra buvo vėsesnė, tad atsirado kondensatas ant dangos“, – rašoma savivaldybės specialistų parengtame atsakyme.

Vilniaus kelius prižiūrinčios įmonės „Grinda“ vadovas Algimantas Vilūnas teigė, kad gatvės tokios kaip ir visada: „Šiandien pats asmeniškai pravažiavau Geležinio Vilko gatve, Laisvės prospektu, žiedine sankryža prie PC „Panorama“ ir kitomis vietomis – jokio slydimo šiose vietose nebuvo. Gatvės kaip ir kasmet, artėjant žiemai, tvarkingos, vieną kartą jau ir barstytos druska.“

Jis pridūrė, kad artėjant žiemai, drėgmė kitaip „bendrauja“ su asfaltu – žieminės padangos prasčiau sukimba su kelio danga ir atsiranda slydimas. Jis ypač pasireiškia važiuojant automobiliu, kuris apautas dygliuotomis padangomis.

Vilniečiai stebisi

„Trečiadienio vakarą grįždamas namo mačiau ne vieną avariją, o mano automobilio ratai buksuoja net trečia pavara“, – stebėjosi GAZAS.LT skaitytojas Justinas. Jis teigė kalbėjęs su keliais draugais ir visi tvirtino tą patį – kai kuriose Vilniaus gatvėse slidu tarsi per plikledį.

Kitas skaitytojas Arūnas buvo dar išsamesnis: „Važiuoju Antakalnio gatve, ties Šv. Petro ir Povilo bažnyčia. Rikiuojuosi iš pirmos juostos į antrą ir šiek tiek spusteliu gaziuką, kad manevrą atlikčiau sklandžiai ir netrukdyčiau už keliolikos metrų atsilikusiai mašinai, kuri važiuoja ta pačia antra juosta ta pačia kryptimi. Persirikiuodamas imu slysti ir puse korpuso atsirandu priešpriešinio eismo juostoje, vos spėju suvaldyti mašiną ir grįžti į savo juostą, kad nesusidurčiau su priešais atvažiuojančiu automobiliu.“ Analogiška situacija Arūnui pasikartojo dar keliose vietose.

„Gal tai tik masinė haliucinacija, o gal iš tikrųjų gatvės dėl neaiškių priežasčių slidžios?“ – juokavo Arūnas.

„Keista, kad vienose gatvėse slidu ir šlapia, o kitose atrodo tarsi būtų sausa“, – skirtumais mieste stebėjosi kitas skaitytojas Giedrius.

Susiję: kaip keičiasi vairavimo ypatumai nuo lapkričio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius