Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūžinėjančioje „laikinoje“ Vilniaus gatvėje pakeistas ženklas sukėlė nesusipratimų

Vilniaus Pilaitės rajonas sparčiai auga. Todėl eismo problemos čia – vienos ryškiausių. Ir reaguojama į jas jautriausiai.
Taurupės gatvė Vilniuje
Taurupės gatvė Vilniuje / Skaitytojo nuotr.

Prieš porą metų gyventojai buvo nepatenkinti, nes į Vakarinį aplinkkelį tekdavo važiuoti pažliugusia neasfaltuota Taurupės gatve, vis dėlto pernai Vilniaus valdžia pasirūpino, kad ši gatvė būtų paskubomis išasfaltuota.

15min jau rašė, kad vietomis asfaltas buvo klojamas ne ant skaldos, o tiesiog ant smėlio.

Šią žiemą pradėjus asfaltui skilinėti ir 15min pasiteiravus, kas atsakys už akivaizdų darbo broką ir pinigų švaistymą (daugiau nei 200 tūkst. EUR), savivaldybė pateikė versiją, kad ši gatvė – laikina. Bus kita, platesnė. O ta „brokuota“ skubiai nutiesta, kad žmonėms būtų geriau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniečiai pasipiktino: išklotas naujas asfaltas, o gatvė tuoj dings po smėlio sąnašom

Vasario pabaigoje atverstas naujas Taurupės gatvės istorijos puslapis – pakeista eismo reguliavimo tvarka jos sankryžoje su senuoju keliu, vedančiu iš Pilaitės į Karoliniškes, ties Salotės ežeru. Iki šio pagrindinio kelio kryptis vedė per miškelį ir viaduką per aplinkkelį į Karoliniškes.

Dabar pirmenybė suteikta judantiems pernai išasfaltuota ir jau sulūžinėjusia Taurupės gatvės atkarpa link L.Asanavičiūtės gatvės ir aplinkkelio.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nesibaigiantys darbai Vilniaus Taurupės gatvėje sukėlė klausimų: ar atlaikys asfaltas?

Vairuotojai ženklo nemato

Pilaitės bendruomenės „Facebook“ grupėje, vos pakeitus eismo organizavimo tvarką, užvirė diskusijos: kodėl vairuotojai nemato šio ženklo ir važiuoja taip, kaip seniau?

„Žiūrėkime į ženklus ir mažiau vienas kitam gestikuliuokime“, – rašo socialinėje paskyroje Pilaitės gyventoja Ingrida.

„Šiaip, važiuodama iš Karoliniškių ties buvusiu pagrindiniu posūkiu kito ženklo nepastebėjau, o ir vieta ženklui statyti nepalanki. Dėmesys – kaip išsukti, nes atvažiuojantys nuo Pilaitės dažnai kerta kampą, o dešinysis kelkraštis ritasi į šlaitą. Naują ženklą pamačiau tik važiuodama iš Pilaitės.(...).

Galėjo uždėti laikiną lentą važiuojant link miško ir kylant kalnu nuo upelio su užrašu – „Dėmesio, pasikeitė kelio ženklai!“, – rašo Pilaitės gyventoja Nida.

Kiti rajono gyventojai laikosi nuomonės, kad reikia STOP ženklo arba net žiedinės sankryžos, nes dabartinė sankryža nesaugi.

Savivaldybės komentaras: persiskirstė eismo srautai

Vilniaus savivaldybės atstovė Neringa Kolkaitė paaiškino, kodėl buvo pakeistas ženklas:

„Pernai Vilniaus savivaldybė ištisai išasfaltavo beveik trijų kilometrų ilgio Taurupės gatvę, kuria itin patogu pasiekti Vakarinį aplinkkelį ties L.Asanavičiūtės gatve.

Kasdien Taurupės gatve iš Pilaitės link Karoliniškių važiuoja apie 17 tūkstančių vilniečių. Paklojus kelio dangą Taurupės ir Paplūdimio gatvių sankryžoje gatvėse persiskirstė ir eismo srautai.

Remiantis atliktais transporto priemonių srautų tyrimo rezultatais, buvo nustatyta pagrindinio kelio kryptis ir įrengti kelio ženklai, nustatantys eismo pirmumo tvarką, nes minėtos sankryžos trajektorija yra netaisyklingos formos. Šie kelio ženklai reikalingi vairuotojų eismo saugumui užtikrinti, nustatant važiavimo tvarką per sankryžą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius